uk46mk2 i win7

Re: uk46mk2 i win7

Postby djzulusamurai on 07 Jul 2011, 13:53

sterowniki mam pod win 7 3.0 sciagniete z mixvibes.teraz zrobilem taki motyw,ustawilem multichannel
pod 1 slot dalem output12 i pod mikser na kanal 1
pod 2 slot dalem output34 i pod mikser na kabnal 2
teraz player 1 gra na kanale 1
player 2 na kanale 2 wiec jest wszystko cacy,daje myksza play i track gra
jak sie przelacze na asio to nie moge kliknac play myszka a timecode dalej nie dziala,mam ust tryb winyl itd
juz w momencie install wizard nie widzi tych gramcow.
zrobieml tak samo jak podales w instrukcji nt. asio4all i uk46mk2 dla DVS.i w miejscu gdzie napisales "daj dalej w celu kalibracji po uprzednim wybraniu zrodla na input1"mi wyskakuje mixvibes han not correclty detect vinyl/cd tu jest problem , z tym nie moge sobie poradzic, mam jeszcze emu1212m zainstalowana do produkcji ale ja wylaczam w panelu sterowania
djzulusamurai

Postby Sylvester on 07 Jul 2011, 14:34

obstawiam dwie opcje - masz niepoprawinie zainstalowany driver , albo karta jest uszkodzona.
Sprawdź czy jakiś DAW (np darmowe Audacity) widzi sygnał puszczony na wejsciu phono.
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby djzulusamurai on 07 Jul 2011, 14:59

ok zaraz sprawdze,jak puszcze vinyl to slychac pisk na kanale w mikserze pod ktory jest podlaczony dek przez karte,w mikserze uk46 jak suwam suwakiem od output 2 to sie scisza sygnal .
nie umiem ust audcity zeby nagrywalo dzwiek z karty zaznaczam nagrywajz uk46 34 i nic
djzulusamurai

Postby KreniO on 18 Jul 2011, 22:44

Witam. Mam pewien problem. Dość długi czas nie używałem mixvibes uk46mk2. Miałem sprzęt zainstalowany na xp w innym laptopie, od jakiegoś czasu jest nowy z windows 7 64bit.

ściągam plik z forum dedykowany dla tego systemu 3.0, robię wszystko według instrukcji. Ściągam, rozpakowuje, przy odłączonym sprzęcie odpalam setup.exe, każe odłączyć karte i zaraz wybrać lokalizację instalki, dalej-prepare system, next i coś tam się instaluje, potem każe mi podłączyć kartę i kliknąć chyba next no i widać instaling drivers i za chwile wyskakuje okno czy chcesz uruchomić ten plik? c/windows/system32/u46Pan.exe no wlasnie, system to win7 64 a nie 32.]

Próbowałem kilkakrotnie klikać uruchom, kilkakrotnie anuluj, odinstalowywałem i z powrotem to samo. Po kliknięciu czy to anuluj czy uruchom pl nic dalej się nie dzieje, programu tak naprawdę nigdzie nie widać, nie pojawia się w program files, nie pojawia się ikona głównego mixera programu, nie ma nic. Tak jakby ta instalka się nie odbyła.

Ma ktoś jakiś pomysł co mam zrobić? Jestem zielony w te tematy. Kiedyś mi to poszło bez problemu, dziś jest inaczej. Poczekam na jakąś pomoc bo szkoda nerwów. Być może to banalne, nie śmiejcie się:) Pozdrawiam.
KreniO

Postby Sylvester on 29 Jul 2011, 12:28

Hej

Prośba abyś wpisał numer seryjnego swojego mixvibes do panelu zarządzania kontem na tutejszym forum ("Twoje konto" -> zakładka "Profil")
Uzyskasz dostęp do supportu i updateów.
I w pierwszej kolejności polecam własnie sprawdzić update dla
MixVibes

Pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Previous

Return to Polski