KOntroler do mixvibes

Re: KOntroler do mixvibes

Postby kacmil on 11 Mar 2010, 15:53

Używam Asio :) Output Device MixvibesAsio U-Mix44 tak mam, i mam pytanie jeszcze jedno, może nie związane z mixvibes ale z gramofonami :) na jakiej wysokości powinno być ramie ?? mam ustawione na zero, dodam że nie wykonuje skreczu
kacmil

Postby Sylvester on 11 Mar 2010, 17:28

ramię powinno być na takiej wysokości aby było możliwie równoległe do powierzchni płyty ale jednocześnie nie skakała igła przy łapaniu beatu, przewijaniu płyty,,,
generalnie im wyżej podwyższysz wieżyczkę ramienia tym mniej będzie przeskakiwac igła ale tym większy jest kąt nachylenia igły która będzie bardziej inwazyjna dla płyty i szybciej zużyje się i igła, i płyta.
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby kacmil on 16 Mar 2010, 01:46

heyka, narazie zostawię na tej wysokości czyli na 0 :) igła nie skacze wszytko chodzi jak zabaweczka teraz :) Sylwester dzięki za cała pomoc jaka mi udzieliłeś :) wpadłem zapytać o kontroler a dowiedziałem się chyba wszystkiego raz jeszcze wielkie dzięki za wszytko, do kontrolera wracam teraz :) i pytam się raz jeszcze co kupić?? moja 24 którą dostałem właśnie sprzedaje chce kontroler mały i zgrabny myślę nad LPD8 co o tym sądzisz?? jak się nie mylę sam masz taki :)
kacmil

Postby Sylvester on 16 Mar 2010, 16:17

siema
Ciesze się że mogłem pomóc.

A co do LPD8, tak mam taki i jestem bardzo zadowolony choć niestety mało mało czasu ))): aby się nim nabawić i wykorzystać wszystkie funkcje jakie oferuje w połączeniu z MixVibes..
Sylvester

Postby kacmil on 16 Mar 2010, 23:19

no właśnie mam dylemat czy kupić miałem 24 i za chiny nie mogłem jej skonfigurować z mixvibes, teraz się boje że to samo będzie z LPD8
kacmil

Postby Sylvester on 17 Mar 2010, 12:14

konfiguracja w mixvibes 7.xx jest naprawdę łatwa:
zaznaczasz w opcjach aktywne urządzenie MIDI-USB, a następnie mapujesz wybrane funkcje przy pomocy MID Learn.
Oczywiście jak wcześniej pisałem jeśli chcesz tworzyć loopy czy punkty cue to tryb musi być inny niż absolute.

Pozdrawiam,
Sylvester

Previous

Return to Polski