Mixvibes a Windows 7

Mixvibes a Windows 7

Postby djprox on 08 Nov 2009, 15:55

Witam mam maly problem ostatnio kupilem laptopa na ktorym zainstalowany jest windows 7, po instalacji nie moge odpalic mixvibes poniewaz jest problem z instalacja karty. Jak zainstalowac mixa na 7, sa juz sterowniki?
djprox

Re: Mixvibes a Windows 7

Postby djprox on 11 Nov 2009, 20:03

Sterowniki powiedzmy, że działają.Niby jest dźwięk kontrolowany winylowo ale nałożony na mp3 jest pisk którego nie da się wyłączyć, jest to pisk płyty z kodem czasowym( nie da sie tego pisku wylaczyc). Pod xp nie mam tego problemu a pod 7 niestety jest. Ktoś może ma na to rozwiązenie?
djprox

Postby Sylvester on 12 Nov 2009, 13:02

koniecznie zaznacz MUTE dla monitorowania wejścia, pisk nie będzie już słyszalny.

Image
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby GNACIK77 on 23 Dec 2009, 00:25

MAM PROBLEM: ZAINSTALOWAŁEM PODANE STEROWNIKI KARTA DZIAŁA ALE PROGRAM NIE WYKRYWA URZĄDZENIA ASIO POMOCY.
GNACIK77

Postby Sylvester on 23 Dec 2009, 11:34

Proszę o uzupełnienie pola serial number w panelu "Twoje konto" - support dla użytkowników produktów MixVibes z pełną aktywacją.
Sylvester

Postby solu on 23 Dec 2009, 12:11

Witam od razu zaznaczam, że jestem świeży w tematach DVS jednak ze względu na koszty kupowania vinyli zdecydowałem się jakis tydzień temu na zakup zestawu Mixvibes Cross Pack i... Kombinuje od paru dni i nie umiem odpalić. Nie mam żadnego opisu ani tutorialu po Polsku jak sie do tego zabrać co prawda mam tutorial ale do DVS a do Cross czy ktoś to ma wygląd i sama instalacja różni się całkiem. Na początku miałem problem ze sterownikiem bo na laptopie mam zainstalowany Windows 7 ale dzięki temu tematowi znalazłem sterownik który instaluje mi się bez problemu natomiast mój problem polega na tym, że nie mam pojęcia co mam instalować po kolei żeby wszystko śmigało. W sobotę mam grać na imprezie i chciałem wykorzystać ten system ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy nie bedę musiał tachać ze sobą vinyli. Dla jasności podam, że mam laptopa na dualu 2,2 ghz, pamięć 4 gb ddr3 czyli komp daje rade deki technicsa mikser vestaxa Panowie bardzo proszę o szczegółowe info jak to po kolei zrobić bo z depresji nie zjem wigilijnej kolacji pozdrawiam
solu

Postby Sylvester on 23 Dec 2009, 12:49

Hej

W pierwszej kolejności zajrzyj do działu DOWNLOADS tutejszego forum. Znajdziesz tam najnowszą wersję CROSS-a (1.1.5) - to właśnie ją zainstaluj. Jeśli zainstalowałeś poprzednią wersję (z dołączonej płyty do zestawu) to odinstaluj ją.

Sterowniki do U46 te dla Win 7 zostawiasz, pamiętaj żeby karty używać na tym samym porcie USB i najlepiej aby system startował od razu z podłączonym i włączonym interfejsem.

Gdy już zainstalujesz program otwierasz sobie ustawienia (CTRL+,), w zasadzie zakładkę General można zostawić jak jest. Natomiast zakładka AUDIO (lecąc od góry):

typ drivera:
ASIO
- ESI U46 Audio Driver (chyba że pod Win7 inaczej się nazywa - ale chodzi o to by wybrać u46 ;) )
- Output 1 : Out 1L Out 2R
- Output2: Out3L Out4R
- analogicznie z Input.
- Routing Mode: External Mixer

Teraz zakładka Vinyl CD:

- aktywujesz oba Control Decki,
- wybierasz Control Media - MV Vinyl,
- kładziesz igłę na płycie z odpalonym kodem czasowym, i wciskasz Calibtare - Jakość kodu powinna wynosić powyżej 90%,

To podstawowe czynności aby odpalić Crossa. Pisz dziś w razie problemów bo przez Święta nie będę tu raczej zaglądał...

Pozdr
Sylvester

Postby solu on 23 Dec 2009, 13:08

Wielkie dzięki za informacje jak wrócę z pracy zainstaluje wszystko tak jak mi radzisz i zobaczę jak się będzie program zachowywał około 19 dam znać czy jest ok wielkie pozdrowienia i podziękowania za szybką odpowiedż
solu

Postby solu on 24 Dec 2009, 00:03

Jestem troche póżniej niż mówiłem ale siła wyższa więc zrobiłem wszystko tak jak pisał Sylvester i wszystko było ok do momentu wejścia w zakładkę AUDIO pisałeś że:

typ drivera:
ASIO
- ESI U46 Audio Driver (chyba że pod Win7 inaczej się nazywa - ale chodzi o to by wybrać u46 ;) ) - udało się znalazło

TU MAM PROBLEM NIE WIEM OCB
- Output 1 : Out 1L Out 2R - GDZIE TO JEST?
- Output2: Out3L Out4R - TO TEŻ NIE WIEM NIGDZIE NIE MA
- analogicznie z Input.

Pokazuje mi w tej zakładce dwa okna po lewej Active input channels po prawej Active output channels - W oknie lewym (input) Wszystkie pozycje są nieaktywne tzn zaznaczone na czerwono natomiast w oknie output mam dwie pierwsze pozycje zaznaczone na zielono pisze tam tak - L: ESI U46 Audio Driver a druga pozycja to ten sam napis tylko zamiast z przodu L jest R - rozumiem że chodzi o prawy ley ale nie wiem co tam mam przestawić a wchodząc w zakładkę vinyl w oknach input nie widzi nic są puste pola...? o co chodzi chcę kalibrować wszystko podłączone a tam ikona czerwona z wykrzyknikiem i 0% i ani rusz wiem że jestem blisko co dalej? POMOCY CHYBA JESTEM ZA STARY I GŁUPI HEHE
solu

Next

Return to Polski