jakubgadek wrote:Napiszę to tutaj by nie śmiecić forum.
Jak gram z samych vinyli zgrywanie bitów nie jest problemem.
Jednak na Mixvibes jakoś tak się dzieje - może jakieś złe ustawienia programu mam, że nie mogę dokładnie zgrać beatów do innego utworu.
Wczoraj sprawdzałem na normalnych vinylach i zgrywa się bez problemów i jest to samo tempo.
Co zrobić z tym klopsem ?
Mam 2x Technics 1200 MK2 - nowe wymienione pitche, nowe systemy Numark CS-1, najnowszą wersję Mixvibes i sterowniki też są najnowsze (do karty 1.041, Asio są najnowsze).
Ustawiłem program tak jak na filmiku instruktażowym - może mam zbyt szybką latencję - 3ms ?
Pomóżcie co z tym fantem zrobić.
Hej
Pomiędzy prawdziwym winylem a wszelkimi systemami DVS zawsze pozostanie pewna subtelna różnica, głównie ze względu na to iż program, kod czasowy, przetwarzanie AD/DA i sama mp3-ka posiadają swoje rozdzielczości, - ułamki milisekund zaczynają się sumować i istotnie, szanse na rozjechanie się tempa są większe niż w przypadku analogu.. winyl to winyl - tu wszystko jest fizycznie umieszczone na płycie. Jeśli Twój problem to właśnie taka subtelna różnica - taka jest już natura rozwiązań DVS, jeśli jednak nie da się zgrać tempa lub jest to faktycznie kolosalna różnica w trzymaniu tempa - pisz, będziemy szukać przyczyny..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!