by oxia90 on 25 Oct 2009, 22:55
Witam!
Mixvibes'a mam od niedawna, kilka dni temu postanowiłam go zainstalować i pojawiły się problemy, a mianowicie ciągle trzeszczy dźwięk w kolumnach, występują szumy i kliki. Tak to w porządku, tylko głownie ten problem spędza mi sen z powiek. Zdarza się że jeden utwór leci w miarę dobrze, nie ma trzasków ale są takie pojedyncze kilki, a gdy wchodzę drugim utworem to kompletna masakra, trzeszczy okropnie, nie da się słuchać, dźwięk jest zniekształcony. Próbowałam robić to co radziliście w podobnych tematach, ale nie pomogło. Dzisiaj odinstalowałam wszystko i od nowa podłączyłam sprzęt i zainstalowałam program. I jest gorzej niż było, bo nie dość że nadal trzeszczy, to dźwięk leci w słuchawkach, a nie w kolumnach. Przepinałam kable na różne sposoby i nic. Może faktycznie źle podpięłam ale już sama nie wiem gdzie popełniłam błąd. Jak zniwelować te trzaski? U mojego kolegi, który ma mixvibes'a wszystko gra jak należy i nigdy nie było słychać trzeszczenia, zawsze ładny, czysty dźwięk. Czy to wina kabli? Programu? Karty? Co zrobić żeby dźwięk leciał z kolumn? Jestem w tym wszystkim początkująca więc proszę o pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedzi.