Jakie systemy do Mixvibes?

Jakie systemy do Mixvibes?

Postby Cogonieznajom on 14 Feb 2009, 11:40

Lada dzień stanę sie posiadaczem zestawu Mixvibes ---> http://www.mixvibes.pl/produkty/bundle.html

Mam możliwość kupienia Ortofonów nie drogo. Myślałem nad Concorde Scratch lub Concorde Qbert. Jednak oba już testowałem z Virtual Vinyl Numarka i... dają bardzo słaby sygnał. Gain musze mieć rozkrecony na 80% żeby było ok...

Co proponujecie?
Zapraszam do siebie: www.arohiphop.pl
Cogonieznajom

Re: Jakie systemy do Mixvibes?

Postby SebastianB on 14 Feb 2009, 12:25

Concordów nie używałem, ale od początku grania z Mixvibesa używam ortofonów scratch i nie mam problemów z nimi. Może siła sygnału to był problem z czymś innym?
SebastianB

Postby Cogonieznajom on 14 Feb 2009, 12:31

być może to, że uziemienie z gramofonów wpinam w mikser, a nie w kartę od Virtual Vinyl'a (która ma zacisk pod którym nic się nie mieści:/) ?
Zapraszam do siebie: www.arohiphop.pl
Cogonieznajom

Postby jarus_ash on 15 Apr 2009, 00:12

Proponuję jak najtańsze, ponieważ to karta daje dźwięk nie systemy..na dobrą sprawę, możesz mieć nawet systemy, w których igły są już tak zużyte, że nie dają odpowiednio dźwięku przy graniu z vinyla, a na mixvibes i tak będzie wszystko ok, bo powtarzam, to karta podaje dźwięk..system ma tylko szurać po płycie trzymać się ścieżki...także im lepsze kupisz systemy tym będziesz słyszał głośniejszy pisk od płyty z kodem czasowym, co niektórych drażni...także do grania na płytach z kodem czasowym wybierz systemy których pasmo przenoszenia będzie najmniejsze.
jarus_ash

Postby Thoush on 23 Apr 2009, 00:30

tak tylko jesli kupi tanie systemy to będzie miał kosmiczne przeskoki igły co jest przy np. turntablingu niedopuszczalne ;)
Ja polecam wkładki z shure'a, sam mam shure m44 7 no i powiem że jest to wkładka najwyzszej jakosci ;]
Thoush

Postby jarus_ash on 23 Apr 2009, 12:41

Chciałem mu uświadomić, że jakość igły nie ma na wpływu na jakość dźwięku, w tym przypadku bo chyba o to mu chodziło :rolleyes:
jarus_ash

Return to Polski