różnica gainów na kanałach

różnica gainów na kanałach

Postby 2rtelinio on 27 Oct 2007, 12:22

siema !!!
problem jest następujący...
gdy gram na mixvibes mam różnicę głośności na gainach.... ale wszystkie są na równości i te w ustawieniach karty dzwiękowej i te w programie dodam że jeśli na pierwszym "plejerze" mam nr. 1 i na drugim ustawie 1 grają taką samą głośnością jak jest ustawione 1 na pierwszym a na drugim 2 jest straszny przester sprawdzałem styki śliniłem :P czyściłem igły itp. nawet jak ogłącze adaptery i gram virtualnie to dzieje się identycznie także to chyba coś z programem jest....wie ktoś ... coś... na ten temat jak rozwiązać ten problem??
z góry bardzo dziękuję za pomoc
aha dodam że to jest wersja DVS .
one !
2rtelinio

Re: różnica gainów na kanałach

Postby 2rtelinio on 29 Oct 2007, 22:53

naprawde nikt nie wie?? :cry: :cry: :cry:
2rtelinio

Postby Dj_Hen on 01 Nov 2007, 22:33

Siemasz!

przyczyn moze byc kilka:

1 masz zle zmasteringowane/zgrane pliki mp3. Moga byz za glosno nagrane lub zripowane!

2 mozesz miec rozne ustawienia na mikserze w programie DVS.

3 Na kazdym palyerze masz wirtulany wyswietlacz glosnosci ktory pokazuje poziom pliku mp3, zwroc uwage czy jest on mocno przesterowany!

4 Jesli plik mp3 gra OK! i z dobra glosnoscia, otworz okienko z gornego paska z mixerem programu i zobacz czy tam poszczegolne suwaki od playerow sa wykrecone na maxa i sproboj ustawic je na 70% i zobacz co sie wtedy dzieje! Jesli bedzie ok to wystarczy! :good:

5 Ostatni powod moze tkwic w ustawieniach glosnosci karty
Image

zwroc uwage czy wejscia INPUT na mixerze sa ustawione w granicach od 3 do 6 dB. Jesli jest glosniej wtedy wykres Vinyl Quality jest przesterowany i zbyt mocny (mozna zauwazyc ze wykres nie miesci sie w okienku.. jest za moacny) wtedy pliki mp3 trzeszcza i mogo powodowac efekt przesteru!

postaraj sie sprawdzic i wyprobowac kazda z tych opcji i daj znac! "bedziemy rozwiazywac ten problem"

Pozdro
http://www.mixvibes.pl
http://www.myspace.com/dj_hen
djhen@mixvibes.pl
Mixvibes DVS PRO6 ver.6.394/MV7 Producer / U46DJ MK2 / AKAI MPD 16
Dell D600 Latitude
Pemtium M 1,6 Centrino 2MB Cache
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby 2rtelinio on 02 Nov 2007, 01:48

witaj heniu !! :bow:
problem rozwiązałem przy 3 przeinstalowywaniu DVS`a i Karty ze starym serownikiem ESI a dokładnie przy kalibracji zamiast jedengo adapsa puściałem 2 naraz nie wiem czy to czy coś innego ale działa przynajmniej narazie dziękuję za pomoc !! elo !! :dancing:
:cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:
2rtelinio

Postby hardroy on 14 Feb 2008, 18:32

mozna to zrobic jeszcze tak...

jesli gain na ktoryms z kanalow jest wiekszy a na innym mniejszy... albo zwyczajnie jeden z utworow gra glosniej a drugi ciszej, proponuje w ustawieniach zaznaczyc opcje auto gain, wtedy program automatycznie dopasuje i wyrowna glosnosc obu utworow :)
hardroy

Return to Polski