Krotki opis konfiguracji, ustawien, kalibracji programu MIXV

Re: Krotki opis konfiguracji, ustawien, kalibracji programu MIXV

Postby Vester on 13 Nov 2007, 18:09

można, pod warunkiem że vinyl jest ustawiony na relative mode. Peace!
Vester

Re: Krotki opis konfiguracji, ustawien, kalibracji programu MIXV

Postby allado on 25 Nov 2007, 19:30

MAM PROBLEM z mixvibsem !!!

Jestem posiadaczem od tygodnia karty U46MKII oraz programu mixvibes. Posiadam dwa gramofony Reloop RP-4000 M3D oraz mixer Reloop RMX 20. Systemy ortofon dj-e. Jesli chodzi o komputer to jest to dość nowy i wyadaję mi sie dość wydajny laptop Toshipa satellite a200 ( Intel Core Duo 2.00 Ghz , 2550 GB RAM ) sys. vista 32 bit.

To teraz w czym polega mój proble.
A wieć tak sprzet rozpakowałem podłączyłem wszystko jak należy oczywiscie zaczałem instalować karte z dołączonymi sterownikami i zjażyłem iż niestety ,ale nie ma sterown do Visty. No i tu sie zaczeła moja przygoda miedzy innymi z tym forum. A wiec po nie dlugim wyszukiwaniu na goole znalażlem odpowdnie co do mojego systemu operacyjniego serwoniki ASIO4ALL 2.8 beta chyba ;) Instalacja przebiegła bezporoblemowo. Z pocztaku jakieś problemy z kalibracją ale juz po czasie wszystko było OK. No ,ale NIE wszystko. Zainstalowałem MixVibes'a i tu zaczyanaj sie schody do dzisiaj przezmnie nie do przejscia. Problem jest bardzo prosty. Nie wyobrażam sobie grania mp3 w mixie na jakiejkolwiek imprezie . Nie wiem co jest tego powodem ,ale program jest strasznie strasznie wolny . Nie ma wogole płynności . Strasznie sie przycina przy ładowniauu jakiejkolwiek mp3 nawet podczas zwykłegho odtwarzania zdarzy sie ,ze przytnie ,ale jesli mam popwiedzmy na jednym decku jakis kawałek chce wrzućić/ załadowac na drugi deck by wszystko ładnie zgrac to przy ładowaniu zawsze niemal jeszcze nie miałem tak by mi nie zacieło. Moje ustawienia sa niemal zgode z przykładowa konfiguracją opisana na tym Forum.
Kolejna sprawa jest ogromny bas ;) pod mixer podłączoną mam wierze z kótrej wychdozi naprawde ogromny bas.

Nie wiem nie jestem jakims technicznym w tych sprawach no ,ale co do sprzętu jaki posiadam to chyba nie moge sie czepiać . Wiem pewnie diabeł Twkwi w szczegółach . Być moze jest to prosta sprawa , ale wydajac 1300 zl na sprzęt z którego nie jestem zadowolony to jednak cos. A wiec szukam pomocy w WAs kochani.

Dziekuje i pozdrawiam. Na wszelkie pytania odpowiem
Pozdraiwam Adam.
allado

Previous

Return to Polski