sygnał skacze między kanałami

sygnał skacze między kanałami

Postby prezmo on 06 Nov 2007, 12:52

Hej! Sinusoida w zakładce vinyl co jakiś czas samoczynnie przeskakuje z lewej na prawą vinyl1/vinyl2. Chyba coś jest nie tak (lecz niestety nie wiem gdzie leży błąd) podczas grania seta zdarzyło się że zamieniło mi wejścia w karcie i po chwili przeskoczyło na prawidłową pozycję(lewy deck był prawym i na odwrót). Być może to wina karty (MAYA 44). Tylko nie wiem dlaczego dzieje się to bardzo nieregularnie. Help me może ktoś wie jak i co?
Pozdr.
prezmo

Re: sygnał skacze między kanałami

Postby Dj_Hen on 08 Nov 2007, 13:54

Witam!

Nie dokladnie rozumiem co sie dzieje!
Zamieniaja sie sygnaly z gramofonu lewego na prawy? hmmm

Jesli jeszce raz takie cos zacznie sie dzac zajrzyj do OPTIONS zakladka VINYL i zobacz co wyswietla sie w SOURCE (jesli oba gramofony masz na sygnale 0: Urzadzenie USB 1,2) moze to byc wina USB albo karty!

Sprawdz prsze i opisz bardziej ten problem .. znajdziemy przyczyne!

Pozdro!
http://www.mixvibes.pl
http://www.myspace.com/dj_hen
djhen@mixvibes.pl
Mixvibes DVS PRO6 ver.6.394/MV7 Producer / U46DJ MK2 / AKAI MPD 16
Dell D600 Latitude
Pemtium M 1,6 Centrino 2MB Cache
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby prezmo on 08 Nov 2007, 17:29

Cześć! Dzięki za odp. W SOURCE: mam pod
Vinyl 1 <0: MAYA USB i 1: MAYA USB>
Vinyl 2 <2: Maya USB i 3: maya usb> i to chyba jest prawidłowo
i teraz tak
gdy podłączam deck pod wejścia Vinyl1 i gra płyta z kodem mam sinusoidę w lewym okienku tyle że mam ją przez chwilę (różnie minutę, 3, pół minuty:)) i sygnał czyli ta sinusoida znika z Vinyl 1 i pojawia się na Vinyl 2 po paru sekundach minutach przeskakuje z powrotem. Czytałem wczoraj na forum ang. że ktoś też miał taki problem ale sprzedał wszystko:) nie wytrzymał.

I to wg. mnie jest przyczyną że podczas set`a czasem mam takie mega niefajne numery. Np. Gram z lewego decka i nagle cisza (konsternacja) kładę kod czasowy na prawym deku i się okazuje że teraz ten sam kawałek gra z tego deka.
Już doszedłem że to chyba coś z ASIO jest namieszane niewiem próbuję dalej:(
dzięki za pomoc
prezmo

Postby Dj_Hen on 09 Nov 2007, 13:30

Widzisz ja wlasnie nie korzystalem z MAYA i nie wiem jak powinnybyc ustawione zrodla w SOURCE.. morlamnie powinno byc
vinyl1 - 1/2,
vinyl2 - 3/4

Ty masz 0/1 i 1/2 (chyba ze maja ma tak opisnae wejscia.. zaczynaja sie od 0 a koncza na 3 :sorry: nie wiem)

sprobuj w zakladce SOUND..ASIO 'SETUP'.. ustawic poszczegolnie 1/2 i 3/4 dla gramofonu lewego i prawego! moze to powinno pomoc!

Ale jeszce raz powtarzam ze nie korzystalem z MAYA i nie dokladnie wiem i sa to tylko moje domysly! ;-)
http://www.mixvibes.pl
http://www.myspace.com/dj_hen
djhen@mixvibes.pl
Mixvibes DVS PRO6 ver.6.394/MV7 Producer / U46DJ MK2 / AKAI MPD 16
Dell D600 Latitude
Pemtium M 1,6 Centrino 2MB Cache
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby Vester on 09 Nov 2007, 14:37

hej. podeslij 'config setup' na biuro[at]mixvibes.pl w temacie wpisz 'dla vestera'
Ps masz xp czy viste. sterowniki dla mayi sa te oryginalne czy sciagales jakies updaty ?
peace!
Vester

Postby prezmo on 09 Nov 2007, 23:44

vester
Sprawdiłem dziś wszystko na innym kompie(stacjon.) i chodziło bez zarzutu więc przeinstalowałem wszystko w lapku i o dziwo śmiga nie wiem co to mogło być?? ale vester i hen dzięki wielkie za chęci. pzdr
prezmo

Postby Vester on 13 Nov 2007, 12:08

nie ma sprawy, pozdrawiamy!
(pewno problem lezal po stronie zasmieconego systemu)
Vester

Postby prezmo on 25 Nov 2007, 03:04

Więc chłopaki nadal skacze mi ten sygnał i jestem załamany. Tak sobie czytam różne posty w necie i może to wina braku przedwzmacniacza? Może znacie kogoś kto ma jakieś doświadczenie z maya 44 usb. Wczoraj grałem i po godzinie sygnał przeskoczył w 1 sekundzie i w mikserze lewy fader był od prawego deka i na odwrót MASAKRA gdy się włączy funkcję BYPASS to skacze co jakieś 30 sek z prawego na lewy i odwrotnie
do dupy:( jest stres i nerwy
według producenta karty maya usb ma przedwzmacniacze hmm
log jest na 100% dobry mogę wysłać ale skoro wszystko śmiga i w trakcie grania ściągasz igłę(1) z numeru który się skończył (leci już następny na deku (2) i nagle cisza. kładziesz tą (1) i ten numer który przed chwilą grał na tamtej stronie jest tutaj. wiem ciężko to opisać najprościej to widać kiedy sinusoida w kalibracji sobie skacze co jakiś czas z prawej na lewą stronę. pozdr. i czekam na jakiś pomysł. Przy fynkcji BYPASS jest najgorzej więc tak sobie myśle że może coś z tym przedwzmacniaczem jednak nie posiadam takowego. I widziałem też dokumenty PDF gdzie Maya USB jest na foto i niby wszystko powinno latać
prezmo

Return to Polski