Witam Mam problem, ponieważ nie wiem jak nagrać mix? czy jest jakas opcja w mixvibes DVS? jestem posiadaczem u46mk2 ewentualnie prosze o podpowiedz jak podlaczyc z mikserka, czy cos i do czego Dziękuje z góry za odpowiedzi
Jeśli korzystasz z zewnętrznego miksera i decków (z kodem czasowym) musisz po prostu pokierować sygnał z miksera (z wyjścia Master lub REC Out 2) do komputera -> przykładowo do wejścia "line in" w zintegrowanej karcie (wszystkie 4 wejścia w U46mkII są zajęte przez sygnał z gramofonów) lub użyć prostego interfejsu audio.
Drugi krok to użycie programu do nagrywania jak np. Audacity i wybranie jako źródła wejścia w które podałeś sygnał i nagranie go (:
Pozdr!
Nie pomagam na Privie / No support by PM. The rules are simple, no license key=no support!
siemka mam jeszcze pytanko co do nagrywania...chodzi o to ze jak podpinam mixera do mojego laptopa i mam jedynie wejscie mikrofonowe to jak nagrywam seta to jest straszne szumienie...czy jedynym wyjsciem jest kupic inna karte dzwiekowa zeby to co nagrywam brzmialo czysto czy moge cos w ustawieniach pozmieniac???wielkie dzieki!!!
hey...zakupilem ten interfejs behringer uca222 zeby duzych kosztow nie bylo...ale moj problem nadal istnieje...podlaczam wyjscie mixera na master ale sygnal co wychodzi na glosnikach szumi... nagrywam na sound forge i ten szum caly sie nagrywa...co moge jeszcze zrobic?jakies ustawienia?czy moze to problem glosnikow???
Jeśli to laptop zapewne jest to problem pętli masy. Spróbuj odłączyć zasilacz tak by lapek pracował na baterii. Jeśli problem znikie - spróbuj podłączyć zasilacz do gniazdka bez uziemienia (lub zaizolować bolec uziemiający)
pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM. The rules are simple, no license key=no support!