Problem Cross,Słaba jakość dźwięku,latencja.POMOCY!

Problem Cross,Słaba jakość dźwięku,latencja.POMOCY!

Postby DjKARadom on 29 Aug 2011, 21:23

Witam wszystkich:P
Mam mały problem z Cross, a mianowicie doskwiera mi dość słaba jakość dźwięku przy wolnym ruchu płytą( słyszę takie zniekształcenia) i muszę przyznać ,że mnie to trochę zaczyna denerwować,bo przy szybkim scratchu nie słyszę już.Drugi problem do moim zdaniem za dużą latencja(4ms powoduje,że czasami przycina program).Zainstalowałem ASIO4ALL , zaktualizowałem CROSS-a do 1.6.0 i niewiele pomogło.Dodatkowo wyczyściłem lapka ze wszystkich wirusów i trojanów. Parametry laptopa to;
Windows 7 64Bit
Procek; Intel Core i5 2,93Gb
Ram; 3Gb , ale dostępne dla programu 1,60Gb
Nie wiem czy to wina ramu, ale ewentualnie jestem gotów dorzucić 2-4 Gb.
Z góry dzięki za pomoc:)
Pzdr 5!
DjKARadom

Re: Problem Cross,Słaba jakość dźwięku,latencja.POMOCY!

Postby Sylvester on 30 Aug 2011, 11:08

Hej

Jeśli pojawiły się wirusy i trojany to osobiście zrobiłbym reinstall całego systemu, na czystym windowsie optymalizacja pod audio (przede wszystkim planowane procesora dla usług działających w tle, efekty wizualne wyłączone)

dla u46 driver MixVibes lub ESI 3.0 powinien dać optymalne rezultaty ale to dość osobliwa kwestia i niekiedy asio4all radzi sobie lepiej.

Jeśli dalej latencja będzie krzaczyć to można pomyśleć o dołorzaniu ramu, ja mam lapka z 2GB RAM, win XP i odchudzonego ze zbędnych usług i wyciska 1,5ms latencji na sterowniku ESI 3.0.

Co do dźwięku przy wolnym skreczu - z jednej strony jest to nieuniknione - pamiętaj że to plik z bitami a nie wyżłobiony rowek z płynną falą dźwiękową. Z drugiej strony być może masz wybrany tryb pitcha jako "Tempo" gdzie program narzuca Key Lock i przez to dźwięk brzmi bardzo komputerowo (Time-stretch) zmień na speed lub na Hybrid (hybrid do pewnego % daje Key Lock a później daje zwykły Speed)

Pozdr!
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby DjKARadom on 30 Aug 2011, 15:15

Postaram się przeinstalować system , dla uściślenia zainstalowałem TuneUp 2011 i zoptymalizowałem system w 100%...Na tych ESI 3.0 było to samo.. Zdaję sb sprawę z jakości ścieżek , no ale nie słyszę tego na Traktorze Scratch PRO 2 korzystając z tych samych plików:P
Jeszcze postaram się w najbliższych tygodniach wrzucić 2 kości po 4Gb i mam nadzieje ,że się poprawi :) A najbliższy koncert chyba zagram na moim wysłużonym kontrolerze Vestaxa :) Żeby uniknąć zawieszki..
Pzdr 5!
DjKARadom

Postby DjKARadom on 02 Nov 2011, 23:05

Sylwek poradź coś z tą latencją , dorzuciłem kość 4Gb i teraz 3,3ms na Esi....masakra jakaś, system czysty... nie wiem czemu tak jest...Już wydałem ziomkowi dyspozycje ,żeby mi Maca zainstalował ale to nie taka łatwa sprawa, znowu jak XP wgram to całego ramu nie wykryje.... :neutral: haha już mi Typhoon za 900zl przebija Crossa bo na Serato DJ Intro wyciska 2ms :razz:
DjKARadom

Return to Polski