Jak szybko zużywają się wam winyle z kodem czasowym?

Jak szybko zużywają się wam winyle z kodem czasowym?

Postby Madogz on 06 Jul 2011, 12:28

Może pytanie jest banalne ale jest to ciekawa sprawa. Zwykły vinyl grany setki razy potrafi się zniszczyć i właśnie zdałem sobie sprawę, że przecież mixvibesowe vinyle też po jakimś czasie się zużyją. Gram 1-2 razy w tygodniu po 2 godziny - nie skreczuję (narazie), kupiłem sobie dodatkowo 2 zapasowe (żółty i biały) bardziej dla fanu, ciekawe też czy jest szansa na inne kolory, chętnie bym wciągnął do kolekcji a więc:
- Ile wam wytrzymały vinyle?
- Czy jest szansa na inne kolory placków?
Madogz

Re: Jak szybko zużywają się wam winyle z kodem czasowym?

Postby Sylvester on 06 Jul 2011, 14:00

Hej

Z płytami z kodem czasowym jest dosyć podobnie jak ze zwykłymi winylami, najczęściej zużyciu ulega początek płyty (łapiesz pierwszy beat utworu), ale można użyć ustawienia Offset które przesuwa miejsce traktowane jako początek utworu (i ustawić początek odczytu płyty w późniejszym miejscu)

Co do kolorków w Polsce dostępne są:
czarne, białe, przeźroczyste, pomarańczowe (półprzeźroczyste), czerwone, żółte.

Od siebie dodam że płyty mi starczają na średnio dwa lata ale użytkowanie mam bardzo zróżnicowane (:

Pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby Madogz on 08 Jul 2011, 12:29

Dwa lata to szmat czasu. Sprezentuje sobie wszystkie dostępne kolory, szkoda, że nie ma jeszcze innych, ostatnio widziałem na jakimś video-streamie jaskrawo zielone - fajnie wyglądały na deckach. Firma mogłaby pomyśleć o jakimś limitowanym nakładzie powiedzmy 1000 sztuk w jakiś ciekawych kolorystykach - ja bym się nei zastanawiał nad zakupem :cool:
Madogz

Postby Sylvester on 08 Jul 2011, 13:29

no cóż tak to wygląda na chwilę obecną, może zaskoczą nas jakimś nowym kolorem. A ogólnie, o ile dobrze pamiętam MixVibes był pierwszy jeśli chodzi o kolorowe winyle albo jednym z pierwszych...

Pozdrawiam!
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski