Mixvibes DVS - problem z zapisem po kalibracji

Mixvibes DVS - problem z zapisem po kalibracji

Postby ymre on 04 Oct 2010, 20:09

witam

mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. Gdy zaczynam grać z vinyli i Mixvibes z obu kanałów wydobywa się ten charakterystyczny pisk kodu czasowego, a jednocześnie leci utwór, który akurat wybrałem do zagrania - slychać i utwór i pisk jednocześnie. Po kalibracji (viewtopic.php?f=124&t=12419) MixVibesa w Install Wizard wszystko działa jak należy. Zapisuję MediaBase jako plik po kalibracji (z rozszerzeniem .vib). Teraz gdy zamknę MV i otworzę ponownie wszystko dalej działa. Natomiast jak zamknę plik, wyłączę komputer, uruchomię ponownie i otworzę zapisany wcześniej plik ".vib" pojawia się znany pisk z utworem w tle. Jest to o tyle niewygodne gdy gram na imprezie i na moment kalibracji w obu kanałach nie ma muzyki. Czy ktoś z was miał ten problem?

ustawienia:
MV DVS 7.218
Windows XP z SP2
asio 2.10
u46mk2 drivers 3.0

dzieki za pomoc!
ymre

Re: Mixvibes DVS - problem z zapisem po kalibracji

Postby Sylvester on 12 Oct 2010, 11:21

Hej

To nie jest kwestia ustawien mixvibes tylko panelu kontrolnego od karty

powinien być w zasobniku systemowym (ikonki kolo zegara w windows) Otwierasz go i zciszasz na mikserze oba kanały w sekcji MONITOR (najlepiej zaznacz MUTE i zjedz suwakami w dół)

Pisk powinien ucichnąć na dobre.

Pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Re: Mixvibes DVS - problem z zapisem po kalibracji

Postby ymre on 13 Oct 2010, 23:45

Pomoglo!

Instalowalem Mixvibesa na nowo i zapomnialem o ustawieniach karty. dzieki wielkie!!
ymre

Return to Polski