dns 1200 preset ?

dns 1200 preset ?

Postby mattcardan on 18 Jul 2010, 15:44

Witam czy są może jakieś uaktualnienia kontrolerów MIDI zapisanych w mixvibes ?
konkretnie chodzi mi o denona 1200
i gotowy preset na to urządzenie
mattcardan

Re: dns 1200 preset ?

Postby Sylvester on 20 Jul 2010, 10:14

chyba słabo z tym presetem..
napisze zapytanie czy nie planują takowego ale chyba będziesz musiał pobawić się z MIDI learn...
pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby mattcardan on 20 Jul 2010, 12:30

bo zastanawia mnie np sekcja efektów
pewnie w presecie stworzonym przez profesjonalistów by działała u mnie już pewnie nie do końca ;p
no i jog w 1200 jest specyficzny ciekawe jak z nim...

pętle może jeszcze ogarnę...
mattcardan

Postby Sylvester on 21 Jul 2010, 10:54

no cóż wysłałem prośbę do Mixvibes może znajdą chwilkę i stworzą taki preset.
Pozdrawiam
Sylvester

Postby dj_monterek on 06 Mar 2011, 20:59

Witam! Mam podobny problem z ustawieniami MIDI. Próbuje zmapować ustawienia komend wysyłanych przez kontroler ale nie współgra to z programem. Przyciski Play/Pause oraz CUE bez problemu ustawiłem, przyciski Pitch Bend również, natomiast problem pojawił się przy mapowaniu suwaka Pitch-slider, programowy wariuje, w żaden sposób nie odzwierciedla tego co się dzieje na kontrolerze...
Chciałbym wykorzystać możliwość sterowania programem poprzez te odtwarzacze za pośrednictwem MIDI a nie za pomocą kodu czasowego, pomocy!!!
p.s.
Czy MixVibes wysyła do odtwarzacza komendy zwrotne tak aby wciśnięcie przycisku np.CUE podświetlone zostało na odtwarzaczu?
dj_monterek

Postby Sylvester on 08 Mar 2011, 18:29

Hej
Nie za bardzo mogę pomóc, niestety raczej nie będzie już oficjalnego mappingu do DVS Ultimate dla DNS1200..
Obecnie jest on dostępny w programie Cross.
Pozdrawiam
Sylvester

Postby dj_monterek on 22 Mar 2011, 22:22

Witam ponownie. Problem rozwiązałem przypadkowo, ładując ustawienia z "Denon DN-HC4500". Jog, Pitch slider, pokrętło "Parameters" działają taj jak w samym odtwarzaczu w trybie USB lub CD. Większość przycisków pokrywa się np. Jog Mode w odtwarzaczu przełącza tryb decka w tryb Vinyl. Przyciski Brake, Dump, reverse są niestety nie przyporządkowane. Na prędce udało mi się ustawić parametry dla funkcji Reverse (przycisk Reverse). Niestety nie da się tego zrobić z poziomu Learn samego MixVibes. Trzeba stworzyć domyślny plik z ustawieniami wymyślonego kontrolera, następnie przy pomocy funkcji Learn zaprogramować wybrany przycisk. Następnie w edytorze np.notepad otworzyć plik ustawień wymyślonego kontrolera oraz plik kontrolera Denon DN-HC4500. Z pierwszego pliku należy skopiować linijkę kodu ustawiń które zaprogramowaliśmy i wkleić jako jedną z pierwszych linijek w drugim pliku ustawień.
Troszkę zawile to opisałem ale tak to działa :)
Szkoda tylko że w kontrolerze nie są podświetlane przyciski jak przy normalny graniu w trybie USB lub CD.
dj_monterek

Return to Polski