MixVibes na MSI U100 Wind [Problemy z dźwiekiem]

MixVibes na MSI U100 Wind [Problemy z dźwiekiem]

Postby Piteras on 14 Dec 2009, 18:54

Witam.
Posiadam MixVibesa od roku. Na poczatku gralem z kompa stacjonarnego i nie bylo jakoś problemów. Poźniej kupiłem netbooka MSI u100 Wind i zaczely sie problemy o których już była mowa na forum czyli trzaski, przerywanie, i inne 'deformacje' dzwiekowe. Zrobiłem już wszystko co moglem zeby to naprawic: Sprawdzanie kabli, podłaczenie zasilania do karty, zmiana sterowników karty na podobno najstabilniejsze {ESI}, update MV do 7.218 i optymalizacje systemu Windows do maximum. Byłem nawet w sklepie gdzie zakupiłem cały komplet i ze smiechem powiedzieli mi ze karta działa i moga mi polecic zmiane kompa.
Bardzo prosze o pomoc szczególnie osoby które miały stycznosc z tym netbookiem gdzie moze chodził mixvibes albo wiedza co mozna jeszcze zrobic bo sprzet sie kurzy a chec pogrania juz mnie przerasta ;p
Z góry dziekuje i pozdrawiam
Piteras

Re: MixVibes na MSI U100 Wind [Problemy z dźwiekiem]

Postby Sylvester on 15 Dec 2009, 18:17

Hej

Niestety ale z tymi kompami MSI to są spore problemy... Kiedyś testowaliśmy kilka interfejsów audio na notebooku z tej serii i żaden, nawet z wyższej półki, nie działał poprawnie - jest to prawdopodobnie wina samych podzespołów ale dokładniejszych wyjaśnień powinien Ci udzielić support MSI lub sklep w którym kupiłeś kompa.

Jeszcze jedna opcja to czy próbowałeś puścić u46mkII na ASIO4ALL ??

pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby Piteras on 26 Jan 2010, 22:51

Witam ponownie!
Po wielu probach udało mi sie jakos skonfigurowac mixvibesa po update-cie i asio4all i jest o wiele lepiej. powiedzmy ze mozna juz zagrać ale pozostał jeden problem.
Kiedy leca już dwa kawałki ikona od sterowników asio4all zmienia sie z zielonej strzałki na czerwony wykrzyknik, 1/2sekundowe przerwanie dzwieku i leci dalej powracajać do sztrzałki.
Miał ktoś coś podobnego?

Dodam ze kiedy właczam 'instal wizard' wyskakuje mi okno "U46 Asio driver not present"

Jest mi ktoś w stanie pomoc? ;)
Pozdrawiam
Piteras

Postby Sylvester on 27 Jan 2010, 11:23

Zazwyczaj przyczyną zapalania się czerwonej ikonki od sterownika ASIO4ALL jest niewyróbka z latencją.. w panelu ustawień asio4all zaznacz U46 z listy "WDM Device List" a duży poprzeczny suwak "ASIO buffer size" trzeba przesunąc w prawo zwiększając ilość sampli. Poeksperymentuj z tym.
Druga przyczyna to błędy w komunikacji z urządzeniem.

Pozdr
Sylvester

Postby Kade on 31 Mar 2010, 16:39

Vester,

A próbowałeś odpalać całość na EEE PC + DVS 7, najnowsze stery i aktualizacja softu ? mam 901 z dyskiem SSD + zewnetrznym na USB, tez jest problem tego typu ze jak leca dwa kawałki, zmieniasz tempo zeby je dograć to deformuje dzwiek. Widziałem filmik z Nixonem gdzie na EEE PC ze slabszym prockiem normalnie gra i skreczuje.. czy to fake ? ;)

pozdrawiam,
Kade
Kade

Postby dj.przemek on 05 Apr 2010, 00:37

mam ten sam problem netbuk asus aspire one 1,6G procek i 2 G pamieci i też dzieja sie cuda z dzwiekiem a do standardow nalezy pnowna instalacja drivera od u46mk2. czasem pomaga na chwile ale czesto wogole :-(.
nie uzywam tego kompa do niczego innego
dj.przemek

Postby dj.przemek on 05 Apr 2010, 01:15

wlasnie zrobilem update do 7,21 i w efekcie czeka mnie znowu podlaczanie zewnetrznego cd i ponowna instalacja bo wuswietla sie po kliknieciu mvibes okienko general error?!
dj.przemek

Postby Kade on 06 Apr 2010, 18:16

Pytanie, jakiej wersji sterownika najlepiej użyć ?

Asio4All to generalnie kupa straszna, jest jeszcze gorzej niż na najnowszych sterach.
Kade

Postby Sylvester on 09 Apr 2010, 12:39

Hej
Kade, DJ.przemek na jakich OS to jadą te maszynki ?
Możecie zamieścić config reporty. ASIO4ALL to całkiem przyzwoite stery tylko mają kilka motywów z konfiguracją co wymaga poświęcenia czasu na wiele prób aby dobrze działały.
Ja używam sterownika 1.039 z esi-audio.com i nie mam z nim problemów.
Sylvester

Postby dj.przemek on 16 Apr 2010, 15:11

moj dziala na windows xp. zainstalowalem update 7,1 bo kolejny wywala program i pojawia sie okienko (wystapil problem i aplikacja zaostanie zamknieta),zainstalowalem nowy sterownik asio ale nie asio 4 all bo nie uruchamia mi sei instalacja. Zobaczymy dzisiaj i jutro co to dalo.
PS co do filmiku to sciema.(wg mnie). Facet gra na jednej krotkiej petli a na drugiej jeszcze krotszej skretchuje. problemy pojawiaja sie przy miksowaniu 2 maxi singli ( nie wspominajac o zmianie tempa)
dj.przemek

Next

Return to Polski