witamy wszystkich uzytkownikow mixvibes

Re: witamy wszystkich uzytkownikow mixvibes

Postby jakubgadek on 30 Oct 2009, 11:59

Napiszę to tutaj by nie śmiecić forum.
Jak gram z samych vinyli zgrywanie bitów nie jest problemem.
Jednak na Mixvibes jakoś tak się dzieje - może jakieś złe ustawienia programu mam, że nie mogę dokładnie zgrać beatów do innego utworu.
Wczoraj sprawdzałem na normalnych vinylach i zgrywa się bez problemów i jest to samo tempo.
Co zrobić z tym klopsem ?
Mam 2x Technics 1200 MK2 - nowe wymienione pitche, nowe systemy Numark CS-1, najnowszą wersję Mixvibes i sterowniki też są najnowsze (do karty 1.041, Asio są najnowsze).
Ustawiłem program tak jak na filmiku instruktażowym - może mam zbyt szybką latencję - 3ms ?
Pomóżcie co z tym fantem zrobić.
jakubgadek

Postby pawelpietrusiewicz on 31 Oct 2009, 23:54

Witam wszystkich rodaków :lol:

mam pytanko. może troche głupie ale co tam...

Które timecody (winyle oczywiscie) są bardziejtrwałe?? chodzi mi o to czy lepiej kupić te standardowe czarnuchy, czy te plastikowe kolorowe. czy materiał z jakiego jest wykonana płyta wpływa jakoś na jej żywotność i podatność na porysowania?
RP-4000 M3D -- DJX700 -- RP-4000 M3D -- Technics RP DJ1200
+ MIXVIBES DVS (U46MKII)
pawelpietrusiewicz

Postby Sylvester on 02 Nov 2009, 14:50

jakubgadek wrote:Napiszę to tutaj by nie śmiecić forum.
Jak gram z samych vinyli zgrywanie bitów nie jest problemem.
Jednak na Mixvibes jakoś tak się dzieje - może jakieś złe ustawienia programu mam, że nie mogę dokładnie zgrać beatów do innego utworu.
Wczoraj sprawdzałem na normalnych vinylach i zgrywa się bez problemów i jest to samo tempo.
Co zrobić z tym klopsem ?
Mam 2x Technics 1200 MK2 - nowe wymienione pitche, nowe systemy Numark CS-1, najnowszą wersję Mixvibes i sterowniki też są najnowsze (do karty 1.041, Asio są najnowsze).
Ustawiłem program tak jak na filmiku instruktażowym - może mam zbyt szybką latencję - 3ms ?
Pomóżcie co z tym fantem zrobić.

Hej
Pomiędzy prawdziwym winylem a wszelkimi systemami DVS zawsze pozostanie pewna subtelna różnica, głównie ze względu na to iż program, kod czasowy, przetwarzanie AD/DA i sama mp3-ka posiadają swoje rozdzielczości, - ułamki milisekund zaczynają się sumować i istotnie, szanse na rozjechanie się tempa są większe niż w przypadku analogu.. winyl to winyl - tu wszystko jest fizycznie umieszczone na płycie. Jeśli Twój problem to właśnie taka subtelna różnica - taka jest już natura rozwiązań DVS, jeśli jednak nie da się zgrać tempa lub jest to faktycznie kolosalna różnica w trzymaniu tempa - pisz, będziemy szukać przyczyny..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby Sylvester on 02 Nov 2009, 14:59

pawelpietrusiewicz wrote:Witam wszystkich rodaków :lol:

mam pytanko. może troche głupie ale co tam...

Które timecody (winyle oczywiscie) są bardziejtrwałe?? chodzi mi o to czy lepiej kupić te standardowe czarnuchy, czy te plastikowe kolorowe. czy materiał z jakiego jest wykonana płyta wpływa jakoś na jej żywotność i podatność na porysowania?

Hej
W praktyce nie zauważyłem żadnej różnicy: Czarnych używam sporadycznie choć na czarnych najlepiej widać ścieżki, winyle pomarańczowe mam od prawie trzech lat i jeszcze dają radę, mam białe od ponad roku - trzymają się spoko ale na białych bardzo widać brud. to tyle
Pozdrawiam
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Previous

Return to Polski