witamy wszystkich uzytkownikow mixvibes

Re: witamy wszystkich uzytkownikow mixvibes

Postby Dj_Hen on 26 Dec 2007, 16:43

Da sie!

Musisz w programach ustawic jako Twoja karte domyslna urzadzenie U46DJ a nie zintegrowana karte z PCeta! :grin:
wtedy mozesz podlaczyc pod MIX OUT wzmacniacz z glosnikami i dziala jak noirmalna karta z Twojego komputera tyle ze masz wiecej wejsc do niej (4 mono chinche, mikrofon, gitara)!

Pozdro
http://www.mixvibes.pl
http://www.myspace.com/dj_hen
djhen@mixvibes.pl
Mixvibes DVS PRO6 ver.6.394/MV7 Producer / U46DJ MK2 / AKAI MPD 16
Dell D600 Latitude
Pemtium M 1,6 Centrino 2MB Cache
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby keer on 26 Dec 2007, 20:55

Ja niestety nie mogę odpalić żadnego dźwięku z winampa i SoundForge'a przy włączonym programie mixvibes DVS.

Po naciśnięciu play w Sound Forge'u wyskakuje mi komunikat:

"The 'U46DJ' playback does not support one or more of the current format parameters (sample rate, number of channels, or bits per sample)."

Po naciśnięciu play w winampie wyskakuje mi komunikat:
"Nieobsługiwany format (44100 Hz, 16 bitów na próbkę, 2 kanałów). Zmień ustawienia formatu konfiguracji wtyczki wejścia lub zmień urządzenie wyjścia konfiguracji wtyczki wyjścia.

Kod błędu: 32
Komunikat błędu windows:
Określony format nie jest obsługiwany i nie można go przetłumaczyć. Użyj funkcji możliwości, aby ustalić obsługiwane formaty."

Próbowałem robić to co mówisz Hen, próbowałem też robić to co w komunikatach i nic... Dalej nie można wydobyć dźwięku z tych programów przy włączonym Mixvibes DVS. W Sound Forge'u zmieniłem domyślną kartę na U46, ale nic to nie dało. W winampie jest więcej opcji, szperałem w tych wtyczkach wejścia i wyjścia... Niestety nie udało mi się nic osiągnąć prócz wyświetlania różnych komunikatów błędów.
keer

Postby Dj_Hen on 26 Dec 2007, 23:01

Poczekaj cieprliwie dowiem sie ile moge i rozwiazemy ten problem! :scout:

Narazie jesli nie musisz uzywac U46DJ w tych programach to poprostu nie uzywaj!

Pozdro!
djhen@mixvibes.pl
Dell D600 Latitude
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby keer on 27 Dec 2007, 00:49

Dj_Hen wrote:Poczekaj cieprliwie dowiem sie ile moge i rozwiazemy ten problem! :scout:

Narazie jesli nie musisz uzywac U46DJ w tych programach to poprostu nie uzywaj!

Pozdro!

Z U46 w tych programach jest wszystko w porządku... Np. winamp i sound forge mogąchodzić osobno i równocześnie za pośrednictwem U46, którą zreszta mam ustawioną jako domyślną kartę dźwiękową w windowsie.. Nie mam już nawet zainstalowanych sterowników od zintegrowanej, bo mi nie potrzebna. Problem zaczyna się gdy włącze Mixvibes DVS, który jakby blokuje inne programy i zabiera całą kartę U46 da siebie. Nie da rady przy włączonym mixvibesie odtworzyć niczego w innym programie.
Chodzi mi po prostu o wygodę pracy. Dajmy na to montuję sobie jakiś materiał na rutynę w sound forge'u, i co jakiś czas wrzucam go sobie do mixvibesa, żeby zagrać jakiś fragment na deckach i zobaczyć czy jest ok. By poprawić coś w soundforge'u muszę wylączać mixvibesa, po czym znowu go odpalać, ładować na nowo tracki itp., potem znowu wyłączać by móc coś zrobić w sound forge'u i tak w kółko.. Wolał bym mieć włączone oba programy (+ czasami winamp do szybkiego szukania materiałów w kompie) cały czas i móc sobie swobodnie między nimi operować bez ciągłego włączania i wyłączania mixvibesa by odblokował mi inne programy...

Mam nadzieję, że w miarę da się zrozumieć o co mi chodzi z tego i poprzednich postów.

Pozder
keer

Postby szyman on 02 Jun 2008, 13:10

Witka,

Możesz zrobić trick i użyć np. sterownika WDM, który widzi kartę U46DJ tylko jest z nim mały problem z którym ja sie borykam. Sterownik widzi wyjścia karty 1/2, 3/4, i 5/6 i spokojnie można na nich odtwarzać problem jest z nagrywaniem, bo widzi tylko jedno wejście jako 123456 i jeżeli chcesz nagrać na to wejście dźwięk z MixVibes miesza się razem z piskiem z płyty z kodem czasowym.
Czy ktoś wpadł na pomysł jak używać sterowników ASIO w innych programach podczas pracy z MV ? Jak nagrywacie np. scratch'e z MV ? Chodzi mi o to, że ustawiam sobie MV na 1 active turntable only na wejściu 1/2 i wyjściu 1/2, na wejście 3/4 podpinam wyjście z miksera drugie wyjście z miksera i wyjście 3/4 lub 5/6 (zależnie jak drugi odtwarzacz w MV) wpinam do konsolki. W ten sposób dziwięk z MV idzie przez mikser do wejscia 3/4 które chciałbym nagrać a na konsolce monitoruje to sobie razem z bitem. Tylko kurna nagrywa się razem z tym piskiem :banghead:

pozdr.
szyman

Postby FREAK777 on 09 Jul 2008, 21:52

Witam Serdecznie!!!

Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem MixVibes DVS !!!

Udało mi się wszystko poprawnie zainstalować i skonfigurować.... tak przynajmniej mi się wydaje, ale najważniejsze

nic nie przycina i nie ma żadnego opóźnienia!!!!

Mam tylko jedno pytanie!!!

Co wartowało by ściągnąć, jaka wtyczkę aby poszerzyło to prace programu (dodam ze tylko gram tzn. narzazie nic nie nagrywam itp. )

Jeszcze raz pozdrawiam Dr. CeeQ
FREAK777

Postby Dj_Hen on 16 Jul 2008, 00:36

jak wtyczke chodzi CI o vst?
djhen@mixvibes.pl
Dell D600 Latitude
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby aniolhc on 04 Nov 2008, 18:35

gdy mam wlaczonego mixvibes nie dziala mi program do nagrywania audacity gdy, odlacze karte wszystko smiga. WHY?

Czy moge grajac sobie nagrywac bezposrednio z mixouta karty set na kompa?
aniolhc

Postby Cogonieznajom on 18 Feb 2009, 14:36

Prosze o wytłumaczenie jak w czasie pracy z winylami z kodem czasowym działają ustawienia:

-relative
-all..
-absolute

?
Zapraszam do siebie: www.arohiphop.pl
Cogonieznajom

Postby Cogonieznajom on 18 Feb 2009, 21:22

...pomoże ktoś? Ktoś tu zaglada?
Zapraszam do siebie: www.arohiphop.pl
Cogonieznajom

PreviousNext