DVS7 - problem z Windows 7 (odrzuca utwory)

DVS7 - problem z Windows 7 (odrzuca utwory)

Postby Feleck on 19 Mar 2013, 22:57

Witam. Zainstalowme wczoraj WIndows 7 (Oryginalny) gdyz pare programow ktorych uzywam nie wspiera juz XP. Ogolnie, zasadniczo dziala bardzo dobrze, ale...

1. Program nie przyjumje niektorych kawalkow. Co jest tragedia, bo utowry zostaly zakupione na Beatporcie kilka dni temu, a dzis chcialem nagrac set. po porstu kiedy je przeciagam na deck. nic sie nie dzieje. z pozostalymi utworami nie ma problemu. Kawalki sa sprawne, WMP je odtwarza, Traktor rowniez. To jest frustrujace, bo nie mam ogromnych ilosci utworow, starannie kupuje ja na BP, wiec jak potem 6 z 12 ktore kupilem nie dziala, to mam problem.

2. NIE MOGE PRZECIAGNAC UTWOROW NA PLAYLISTE. musze recznie wchodzic w tym panelu obok do folderu - nie da sie przeciagnac folderu z muzyka do programu. w XP to dzialalo.

Pomocy!

Pentium dual core 2.9 ghz, 4 gb ram, Windows 7 64
Feleck

Re: DVS7 - problem z Windows 7 (odrzuca utwory)

Postby Sylvester on 20 Mar 2013, 14:52

Domyslam sie ze uzywasz najswiezszej wersji MixVibes?
Jaki format plików i jakie parametry (bitrate, kHz itp) są odrzucane?
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby Feleck on 20 Mar 2013, 17:15

okej - zainstalowa najswiezszy update ze strony i teraz akcpetuje jeden wszystkie kawalki. ale dalej pzostaje problem z przeciaganiem utworow - musze och manulanie szukac w oienku po prawej, a to troche upierdliwe.

LUDZIE! ZANIM NAPISZECIE NA FORUM, ZAINSTALUJCIE WSZYSTKIE UPDATE'y! sam sie powineiem do teg zastosowac :)

ponadtko, o czym zapomnialem napisac - jesli Winyl jest w trybie absolute (cholera, teraz nie mam jak sprawdzic, a zawsze mi sie myli :) - chodzi o ten tryb, kiedy dzialaja petle i program ignoruje miejsce polozenia igly - w sensie, ze moe je przeniesc pod koniec plyty, a utwor nie przeskoczy na koniec ) musze wylaczlac i wlaczac "vinyl" zeby deck zareagowal. po prelaczenie sie tabem na drugi deck kreci sie ten wskazenik po lewej (reaguje an sygnal) ale waveform stoi. Musze wlasnie odznaczyc i zaznaczyc Vinyl. Nie jest to jakis mega problem, ale mozna by sie tym zajac.

ostatnia sprawa o ktorej tez nie wspomnialm - CUEPOINTY!!! NIE MA ICH! na XP byly takie domyslne na poczatku kazdego utworu, teraz ich nie ma i za kazdym razem musze jes ustawiac recznie dla kazdego kawalka, co jest upierdliwe.

Czy jest mozliwosc w Polsce update do Crossa? Chodzi mi o to, czy jako, ze jestem uzytkownikiem DVS7 czy moge go kupic u nas taniej?

ten DVS7 to naprawde niezly soft, ale pobawile ise demo Crossa i coz...roznica jest. Delikatna :) Pomijam fakt, ze DVS nie obsluguje nawet natywnej rozdzielsczosci mojej matrycy, co wyglada paskudnie.
Feleck

Postby Sylvester on 20 Mar 2013, 17:24

Nie masz przypadkiem zaznaczonego One Turntable Active w zakladce Vinyl/CD?

Co do upgrade niestety tylko zakup online bezposrednio z MixVibes.Com
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby Feleck on 20 Mar 2013, 18:22

tak mam, ale ja mam faktycznie tylko ejden gramofon. Na xp nie bylo czegos takiego. To nie jest jakis wielki problem, ale troche urpzykrza zycie.
Feleck

Return to Polski