loop accuracy

   Suggest features and improvements

loop accuracy

Postby aivar00 on 05 Mar 2016, 22:14

Hi!
please make looping little bit more accurate... now it cuts a little bit too early.. it's question about mm-seconds, but still...
like they work in Serato and Traktor...

program itselt has allways been very good and stable, but this one thing, that bothers me...

Thank You,
Aivar
Apple MacBook Pro 15,4 MGXC2K/A 512 SSD, iPad Air 4G 64GB
Image
aivar00
 
Posts: 179
Joined: 07 Jun 2010, 22:27
Location: Tallinn, Estonia


Re: loop accuracy

Postby RoJeC on 05 Mar 2016, 22:27

Have you tried various Snap settings?
Ronald

Image

downloads + more forums = Register license(ucp.php?i=169)
Apple store new user? first read viewtopic.php?f=259&t=34199
Manual? In Cross open menu, select Help (available 24/7).
Audio dropouts? Increase audio 'buffer size' value.
FAQ iOS / Android / PC / MAC http://www.mixvibes.com/help/
Soundcard not available/working? Try the 32bit version of Cross (is also installed).
RoJeC
 
Posts: 4678
Joined: 20 May 2011, 07:55
Location: Bussum, Netherlands


Re: loop accuracy

Postby aivar00 on 07 Mar 2016, 20:39

RoJeC wrote:Have you tried various Snap settings?

No. what should i try? disabling Snap and then Loop works perfeclty?
Apple MacBook Pro 15,4 MGXC2K/A 512 SSD, iPad Air 4G 64GB
Image
aivar00
 
Posts: 179
Joined: 07 Jun 2010, 22:27
Location: Tallinn, Estonia


Re: loop accuracy

Postby RoJeC on 07 Mar 2016, 21:33

The snap is to cut the loops with the set accuracy in relation to the beats as in the grid.

So to know what you have going on more info is needed. If you have the snap enabled it may be that the problem isn't the loop but rather the beat grid itself being off.

It would also be possible that you have tracks with a drifting beat. This could be if it is with non electronic drums.
Ronald

Image

downloads + more forums = Register license(ucp.php?i=169)
Apple store new user? first read viewtopic.php?f=259&t=34199
Manual? In Cross open menu, select Help (available 24/7).
Audio dropouts? Increase audio 'buffer size' value.
FAQ iOS / Android / PC / MAC http://www.mixvibes.com/help/
Soundcard not available/working? Try the 32bit version of Cross (is also installed).
RoJeC
 
Posts: 4678
Joined: 20 May 2011, 07:55
Location: Bussum, Netherlands


Re: loop accuracy

Postby aivar00 on 14 Mar 2016, 21:04

beatgrid is perfect.. it should cut (for example 4 beats).
even if the beatgrid is not so correct, it should cut 4 beats anyway, not 3,990 (for example). Mastertempo is not enabled.
Apple MacBook Pro 15,4 MGXC2K/A 512 SSD, iPad Air 4G 64GB
Image
aivar00
 
Posts: 179
Joined: 07 Jun 2010, 22:27
Location: Tallinn, Estonia



Return to Suggestions




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

 
 
   
 
© 2014 Mixvibes