light dj-tech dragon two

  

Re: light dj-tech dragon two

Postby FigDJ on 12 Feb 2016, 16:45

ROZE61 wrote:I meant exactly the knob / button located above S2. The first test does up and down the songs ... now it works right! this is strange...

I am not at home right now but as soon as I get a chance I will check the code as what you say sounds like a channel or parameter conflict.
Image
FigDJ
 
Posts: 1354
Joined: 22 Apr 2012, 16:03
Location: Odenton, MD


Re: light dj-tech dragon two

Postby ROZE61 on 13 Feb 2016, 00:00

xfigdj(Manufacturer).mappings
(12.53 KiB) Downloaded 295 times
unfortunately always jumps ...
User avatar
ROZE61
 
Posts: 74
Joined: 29 Nov 2011, 15:41
Location: Caponago (MB)


Re: light dj-tech dragon two

Postby ROZE61 on 13 Feb 2016, 00:31

tv7 test

"filter" 0 position:
fixed light
"filter" enable:
fixed light
------------------------
"select" :
skip songs
-----------------------
"encoders without end" side meter:
enable 4 loop :(
-----------------------
knob/button over S3:
light for two but not puts FX2
-----------------------
knob/button over S1:
active FX1 and two lights, but active also FX2...
-----------------------
A/C and B/D:
switch OK and lights ok
User avatar
ROZE61
 
Posts: 74
Joined: 29 Nov 2011, 15:41
Location: Caponago (MB)


Re: light dj-tech dragon two

Postby FigDJ on 13 Feb 2016, 03:56

ROZE61 wrote:tv7 test

"filter" 0 position:
fixed light
"filter" enable:
fixed light

Good
ROZE61 wrote:"select" :
skip songs

How many does it skip forward?
How many does it skip backwards?
ROZE61 wrote:"encoders without end" side meter:
enable 4 loop :(

I know that when you push these they turn on or off the loop.
I need to know if when you rotate them do they change the size of the loop.
ROZE61 wrote:knob/button over S3:
light for two but not puts FX2

knob/button over S1:
active FX1 and two lights, but active also FX2...


Don't quite understand your statement.

So you are telling that FX unit #1 and 2 are not workingproperly.

Lets make sure that we understand how it works.
The four rotaries above the S button control FX unit #1 and FX unit #2
The two on the right
P1 ROTATE = Controls Fx unit #1 Amount
"P1 PUSH" = Turns Fx Unit #1 On/Off
"Shift + P1 PUSH" = Selects which effect is going to be used in FX unit #1

"P2 ROTATE" = Controls Fx Unit #1 Depth
"P2 PUSH" = Fx 1 InputChannel = Selects which input goes to FX unit #1 A,B,C,D, or MASTER

The next 2 rotaries/push button above S3 and S4 do the exact same thing for FX Unit #2.
I went over the code and it appears to be correct.

I have to work a little more on the encoder at the center.
Does the shift light works correctly?
Image
FigDJ
 
Posts: 1354
Joined: 22 Apr 2012, 16:03
Location: Odenton, MD


Re: light dj-tech dragon two

Postby ROZE61 on 13 Feb 2016, 12:20

Hi, I have solved the problem ... I have deleted all mappings and now I have only the tv7 version. probably were in conflict and made problems ... now everything works! It remains the "knob without end" at the center of the controller and the "two without end" side of the meters.
This only create a 4-bar loop and does not vary in length ...
I mix 70's/80's funky and underground and loops are impossible to create... so I'll try to modify the final version, if possible to change "the tonality +/-" (no "match" option) using "knob without end" and "kill low" using the "push" ...
User avatar
ROZE61
 
Posts: 74
Joined: 29 Nov 2011, 15:41
Location: Caponago (MB)


Re: light dj-tech dragon two

Postby FigDJ on 13 Feb 2016, 15:12

Dragon(Dj Tech)TV8.mappings
(250.48 KiB) Downloaded 290 times
ROZE61 wrote:Hi, I have solved the problem ... I have deleted all mappings and now I have only the tv7 version. probably were in conflict and made problems ... now everything works! It remains the "knob without end" at the center of the controller and the "two without end" side of the meters.
This only create a 4-bar loop and does not vary in length ...
I mix 70's/80's funky and underground and loops are impossible to create... so I'll try to modify the final version, if possible to change "the tonality +/-" (no "match" option) using "knob without end" and "kill low" using the "push" ...


Did you know that f you use the Shift + Pitch fader it changes the tine (keysemitone) for the track.
Also Shift + CUP matches the key to the current master.

Anyway, I am posting TV8, just minor changes to see if we can get the endless encoders to work.

If they don't work, then I need a favor. That is to create a map
as follows:

(Knobs and encoders below I mean the ones next to the level meters)

Map Player 1 autoloop select using the encoder in the left.
(use inc-dec knob/fader)
Map Player 2 Smartseek using the encoder in the right.

While in 2 deck 2 sampler mode from Cross
Switch to Player B and D on your controller and map

Browse sample banks in Sampler 1 using the knob on the left.

I know that it may seems as a strange map but all I am doing is gathering information about those knobs.

One last thing, we never talked about the jog wheels.

Scratch on= jogwheel scratch on touch

Scratch on= jogwheel pitch bend if not touching top of jogwheel just the outer edge of the ring.

Scratch off= jogwheel only pitch bends.

Shift jogwheel= will smart seek tru the track.

Are those working OK?
Image
FigDJ
 
Posts: 1354
Joined: 22 Apr 2012, 16:03
Location: Odenton, MD


Re: light dj-tech dragon two

Postby FigDJ on 14 Feb 2016, 15:06

xfigdj(Manufacturer)v2.mappings
(12.52 KiB) Downloaded 254 times
ROZE61 wrote:
The attachment xfigdj(Manufacturer).mappings is no longer available
unfortunately always jumps ...


Base o the number that I got I made some modifications to the forward sensitivity. Could you check what this mapping does?
Image
FigDJ
 
Posts: 1354
Joined: 22 Apr 2012, 16:03
Location: Odenton, MD


Re: light dj-tech dragon two

Postby ROZE61 on 15 Feb 2016, 00:07

mappnew(Manufacturer).mappings
(14.02 KiB) Downloaded 261 times
hi,
1) jog wheel of all perfect
2) thanks for info SHIFT (semitone / match)
This is the mapping request, I hope it is correct ...
User avatar
ROZE61
 
Posts: 74
Joined: 29 Nov 2011, 15:41
Location: Caponago (MB)


Re: light dj-tech dragon two

Postby ROZE61 on 15 Feb 2016, 00:09

I tested "xfigdj(Manufacturer)v2.mappings".
"SELECT" works correctly, the tracks descend one by one, but do not rise... :(
Last edited by ROZE61 on 15 Feb 2016, 00:19, edited 1 time in total.
User avatar
ROZE61
 
Posts: 74
Joined: 29 Nov 2011, 15:41
Location: Caponago (MB)


Re: light dj-tech dragon two

Postby ROZE61 on 15 Feb 2016, 00:17

selectupdown(Manufacturer).mappings
(12.4 KiB) Downloaded 221 times
with this mapping the tracks go up one by one and descend two by two. so it is acceptable
User avatar
ROZE61
 
Posts: 74
Joined: 29 Nov 2011, 15:41
Location: Caponago (MB)


PreviousNext

Return to Mapping Midi




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

 
 
   
 
© 2014 Mixvibes