Is anyone here really clever?

  

Is anyone here really clever?

Postby djnumix on 13 May 2014, 21:49

I have re-mapped my Akai LPD8 to do wonderful things...Its my first try at mapping and its helped me to make my controller extremely useful for my needs!

Can anyone help me though with 2 things:

1 Say for instance I change programme bank and change the volume of a sample. I then change programme bank again and use the same knob to say control the gain of a deck...The gain will immediately jump to wherever the knob is which is a bit of a pain.

2 Is there an easy way to tell the LPD8 to stay lit up if a sample is playing or a pad is in use

:surprised:
User avatar
djnumix
 
Posts: 15
Joined: 11 Mar 2014, 17:54


Re: Is anyone here really clever?

Postby daniel clark on 13 May 2014, 22:21

:cool:
Offtopic.HorsSujet!
sorry can not help you with your orignal posting ,, interested in the akai lp8 ,, and using to control the samplers ,, mainly using the rotary knobs to control the gain on the samples ie fading out vid samples in the top 4 banks ,,can you p m me with info ,, :cool:
Image
Image
January 2012 Mixvibes DJ of the month
MEMBER OF:
:cool: C00l People MV Society :cool:

PLEASE REGISTER YOUR SOFTWARE...FORUM RULES
2014 dell XPS8700
intel core i5 4400@3.10ghz
12 gigs DDR3 ram
NVDIA GeForce GT635
Win 10 /64 bits OS
Realteck 7.1
Home USB sound dogle
Asus VE247H monitor
Logitec G-15 ser 1 gaming keyboard
U-Mix Control Pro 2
User avatar
daniel clark
 
Posts: 6703
Joined: 31 Oct 2008, 00:01
Location: Charleston,S C


Re: Is anyone here really clever?

Postby djnumix on 14 May 2014, 00:16

Its already mapped to do that out of the box...
User avatar
djnumix
 
Posts: 15
Joined: 11 Mar 2014, 17:54


Re: Is anyone here really clever?

Postby FigDJ on 14 May 2014, 01:49

in order to map the lights to do what you want, you must put your controller in remote LED mode then map the LEDs to respond to the padcontrol command.

As far as gain knob in order them for them not to be jumpy when switching from one bank to the other you must set normal MIDI takeover for each one.
Image
FigDJ
 
Posts: 1227
Joined: 22 Apr 2012, 16:03
Location: Odenton, MD


Re: Is anyone here really clever?

Postby djnumix on 14 May 2014, 22:06

OK thanks I will give it a try...can I do this within Cross software?
User avatar
djnumix
 
Posts: 15
Joined: 11 Mar 2014, 17:54


Re: Is anyone here really clever?

Postby FigDJ on 15 May 2014, 00:16

djnumix wrote:OK thanks I will give it a try...can I do this within Cross software?

you can only map input command within Cross. For output commands (LEDs) you must do it manually or use the MIDI mapping output utility that is posted in the forum.
Image
FigDJ
 
Posts: 1227
Joined: 22 Apr 2012, 16:03
Location: Odenton, MD


Re: Is anyone here really clever?

Postby Millvaz on 25 May 2014, 14:27

Hello

I have one of those LPD8 controllers however I have some difficulties with the mapping. could you upload yours and give some explanations so that I can have a look and get some inspiration.
User avatar
Millvaz
 
Posts: 31
Joined: 12 Jul 2011, 12:22



Return to Mapping Midi




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

 
 
   
 
© 2014 Mixvibes