Version 3.3.2 not fix Automix

   MixVibes Android applications for Smartphone and Pad: CrossDJ

Version 3.3.2 not fix Automix

Postby Legaldeejay on 09 Sep 2018, 03:24

This program is junk. I have been telling these guys at Mixvibes for months about how Automix doesn't work correctly, but they obviously can't fix the bugs in their own program. DON'T WASTE YOUR MONEY WITH THIS GARBAGE PROGRAM. Use a real professional program like VirtualDJ and Traktor who listen to their customers.
Legaldeejay
 
Posts: 29
Joined: 27 Feb 2018, 14:26


Re: Version 3.3.2 not fix Automix

Postby Team@Mixvibes on 09 Sep 2018, 16:29

Sorry you feel that way. The team always try to balance working on all bugs and feature request (with a priority on fixing bugs/crashes). These most recent updates have all been to address crashes and audio issues (which IMO is more important than Automix and effects more people).

Also the Automix function is supposed to have track loading disabled by default (it is on PC/Mac and iOS), so the best practice would be to turn off automix before you attempt to load a new track.

for both the PC/Mac and iOS versions of Cross DJ, loading a track is disabled when playing an automix playlist. This isn't as much of an issue for those versions since you can load tracks into the playlist instead, but I assume it is supposed to be disabled in the Android version as well and since it isn't that might be what is causing this rapid fire crossfade bug.


Sorry for the inconvenience,
Adam @Mixvibes
Commercial related requests: please reach out to support@mixvibes.com
[center]Post directly your support requests on the forum.
Thank You!
Team@MixVibes gives no support by PM[/b]
User avatar
Team@Mixvibes
 
Posts: 754
Joined: 18 Mar 2010, 11:51


Re: Version 3.3.2 not fix Automix

Postby Legaldeejay on 10 Sep 2018, 20:28

Disabling the loading of tracks during an Automix is not user friendly and is not how any of the professional programs work. You should be able to cue up any track on the other player so that you can change the order of tracks during an Automix if needed. The way it works now is if you have Automix enabled and are playing Track #1, you cannot change Track #2, unless you stop the Automix, and then load Track #2. But then what happens is that when you start Automix again, it will crossfade right into Track #2 in the middle of Track #1! I really don't think anybody over there at Mixvibes has really troubleshooted or looked into the practical realities of this feature.
Legaldeejay
 
Posts: 29
Joined: 27 Feb 2018, 14:26


Re: Version 3.3.2 not fix Automix

Postby RoJeC on 10 Sep 2018, 21:28

For sure it would be more convenient if this behaviour is more similar to the Cross Win/Mac where you can switch track order in automix untill the transition starts.

When this was build for Android (like 5 years ago) it might have been a performance issue. as the current way uses a lower CPU performance period to be loaded in the background.

It might be a good moment for the developers to reflect to this part of the design to see if it can be revered to be like win/mac (and not try to implement this andorid/iOS method in a new win/mac version).
Ronald

Image

downloads + more forums = Register license(ucp.php?i=169)
Apple store new user? first read viewtopic.php?f=259&t=34199
Manual? In Cross open menu, select Help (available 24/7).
Audio dropouts? Increase audio 'buffer size' value.
FAQ iOS / Android / PC / MAC http://www.mixvibes.com/FAQ/
Soundcard not available/working? Try the 32bit version of Cross (is also installed).
RoJeC
 
Posts: 4460
Joined: 20 May 2011, 07:55
Location: Bussum, Netherlands



Return to Support Android




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

 
 
   
 
© 2014 Mixvibes