Import on startup.

   Suggest features and improvements

Import on startup.

Postby DJ S-TYPE on 03 Aug 2011, 17:51

I'm pretty sure this feature is not available in the current releases of MixVibes Cross, but would love the ability for the program to automatically import my music folder on starup, rather than having to keep importing the file or folder each time a new track is added to my library.

This feature also isn't in Pioneer rekordbox which I use, which is powered by MixVibes. I suggested this in their forum's but they said it would be too "messy". Is this the case?

Traktor handles this neatly, however.
DJ S-TYPE
 
Posts: 3
Joined: 27 Jul 2011, 20:47


Re: Import on startup.

Postby daniel clark on 03 Aug 2011, 22:29

:cool: not saying it is not a good idea :lol: there are pros and cons, :lol: the basic fact you have the ability to refresh you collection per say because Cross doesnt duplicate files :?: :?: ,if you had a auto refresh then how would Cross know what collection to put it in :?: :?: some djays have mulitable collections for different venues/crowds :cool: :cool: the ability is left in your hands to set up your collection as you like it :cool: :cool: kinda like it as is :cool: :cool: just expressing my opinion :cool: :cool:
Image
Image
January 2012 Mixvibes DJ of the month
MEMBER OF:
:cool: C00l People MV Society :cool:

PLEASE REGISTER YOUR SOFTWARE...FORUM RULES
2014 dell XPS8700
intel core i5 4400@3.10ghz
12 gigs DDR3 ram
NVDIA GeForce GT635
Win 10 /64 bits OS
Realteck 7.1
Home USB sound dogle
Asus VE247H monitor
Logitec G-15 ser 1 gaming keyboard
U-Mix Control Pro 2
User avatar
daniel clark
 
Posts: 6838
Joined: 31 Oct 2008, 00:01
Location: Charleston,S C


Re: Import on startup.

Postby sfronti on 08 Aug 2011, 19:47

"Traktor handles this neatly, however."

Yes, but Traktor needs a century to load the collection and Cross loads the mediabase in a few seconds. Also, if you try to let Traktor find missing tracks or relocate tracks, needs another century to find them. So, most Traktor users do the simple..disable loading this future from Traktor start up. In Cross we find which tracks are missing in a few minutes.
Anyway, probably it's a good idea for some users but not the way that works in Traktor.

Thanks a lot!!!
Stelios, Greece
Image
July 2012 Mixvibes DJ of the Month
Hp EliteBook
C.P.U: Intel Core I7, 2.0GHz
Ram:16Gb
V.G.A:NVIDIA Quadro 3000M (2Gb ram)
H.D.D1:SSD 500Gb
H.D.D2:1T (7200rpm, 32mb)
Soundcard: Esi UDJ6, Audio4 DJ
O.S:Win 10 Pro 64bit, Win 7 Pro 64bit
Mix Vibes: Cross 3.4.3, 3.3.11
Controller:Gemini G4V, U-Mix Pro2, Denon MC3000, Faderfox Dj2,


MEMBER OF:
:cool: c00l People MV Society :cool:
sfronti
 
Posts: 891
Joined: 17 May 2007, 10:16
Location: Athens, Greece



Return to Suggestions




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

 
 
   
 
© 2014 Mixvibes