Page 1 of 2

Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 06 Jun 2019, 16:01
by InRush
Hey folks!

I just tried out the Cross DJ 4 Pro, overall it looks and feels good. A lot faster than Cross 3.4.3

But..
What is wrong with the Autoplay function? I just simply throw a bunch of music into the Autplay and started it. This songs are typical for a background music for weddings, for example. There is no need for auto BPM matching, but Cross is doing it all the time. The Autoplay function settings "no sync, dynamic sync and statis sync" only sets up if the track goes back to normal BPM after mixing.
Tracks from a very low BPM to a medium BPM mix sounds really awful.
Is there a way to set up the system like the old Cross 3.4.3 behavior?
The new Autoplay is nice, when the tracks match BPM, but sometimes there is a need for the "oldschool" way of simple cross- fade the tracks.

Thanks!

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 10 Jun 2019, 02:41
by DazrahT
Glad it's not just me that has found this annoying too

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 14 Jun 2019, 17:55
by dachenbach
I have no Pro Version but the same Problem. Can't find how to stop this function. :evil:

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 15 Jun 2019, 09:52
by sfronti
Same here.

Stelios, Greece

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 17 Jun 2019, 07:36
by InRush
<irony>
I'm happy that noone from the Mixvibes Team is commenting on this
</irony>

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 13 Jul 2019, 20:21
by Dj Nico
Holy crap. Ha Ha Ha. I just tried to use the Autoplay... :confused:
I guess no more playing 80's or mixed music genre using the autoplay. :redface:
Try playing Billy Idol's Mony Mony 135bpm and then The Doors' - Break on through 183bpm... the second track auto pitches to like 340 odd bpm during the cross-fader's automix transition.

This is the dumbest feature ever invented. :rolleyes:

I guess when you're playing 120 - 124 bpm techno using autoplay, it might come in handy. Unfortunately Cross DJ Pro 4.0.0 (32 bits) crashes too often for me to actually use it.

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 28 Jul 2019, 10:45
by InRush
I'm glad that I'm not the only one who noticed this crappy feature...

What I don no understand is

a) Why is the Technical Support not answering this questions about this essential feature?

b) Why are the perfect mode from Cross 3.4.3 not included? This was simple what exactly what I and many others needed. Why cut a good functionally feature?

I know, many people complain about the automix feature of RecordBox, because it tries to mix by beat and cuts the songs. They often say, the way like Mixvibes 3.4.3 is in automix is a lot better for "normal music"

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 31 Jul 2019, 02:09
by Hanginon
We complained for years about issues in 3.4.3

Not a single one was ever addressed

Not a single one was ever responded to by Mixvibes here on the Forum

What makes you think it will be different with V4 ??

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 21 Aug 2019, 06:03
by Hanginon
Without going into detail, I recently sent some PM's to Mixvibes reiterating that V4.0.1 still has major issues, like this one. It is absolutely freaky watching the waveforms after AutoPlay is engaged, regardless of the waveform colors. This gives ZERO confidence to use this in a live situation. We need help!

Laptop is Windows 7 64 bit, Intel i5 @ 2.26Ghz, NVIDIA GeForce GT 330M w/1 GB video memory, 8 gig RAM, optimized to death. Is this not enough?? It has worked perfectly with V3.4.3!

The other thing I told them is that there are Posts about V4 scattered throughout the Forum - we need one spot for all of them to go to. If Mixvibes won't add a dedicated V4 Sub-Forum, perhaps the Mods could at least channel everything to one spot?

Re: Cross DJ 4 Pro Autoplay Mode

PostPosted: 21 Aug 2019, 19:27
by Hanginon
Hanginon wrote:Without going into detail, I recently sent some PM's to Mixvibes reiterating that V4.0.1 still has major issues, like this one. It is absolutely freaky watching the waveforms after AutoPlay is engaged, regardless of the waveform colors. This gives ZERO confidence to use this in a live situation. We need help!

Actually, it looks like the waveform in the decks actually stop and start in synchro with the flashing of the Autoplay button in the Dock, all the way to the left. What??????????