Page 1 of 1

Cross switches to flexible mode

PostPosted: 27 Dec 2018, 18:56
by sh_cmd
Hi community,

I know the issue has ever been treated but I cannot fix my problem even with what has already been told in the forum. Hope you will find the solution for me.

My problem is that, after 20/30 minutes of mix, Cross changes automatically while playing from relative mode to flexible mode. Then I've tried manually to come back to relative/absolute mode but everything seems frozen. I can't fix it even after uncheking the option "switch mode automatically". The only option available is starting back again Cross but it's not very useful as you will guess.

Please I'd like to use Cross without this problem which is very unconvenient for me. Thanks for your help!

Re: Cross switches to flexible mode

PostPosted: 28 Dec 2018, 15:25
by sh_cmd
please anyone can help? I don't know what to do...

Re: Cross switches to flexible mode

PostPosted: 28 Dec 2018, 20:08
by RoJeC
You could start by following instructions as in the grey box on top.

Also some info on your setup might help, like version and OS.

Re: Cross switches to flexible mode

PostPosted: 28 Dec 2018, 23:01
by sh_cmd
Ok sorry for that! I've registered software and checked software and drivers as mentioned. Now i still have the same problem...

I use 2 CDJ 1000 MK3 with a Mixars Cut. My laptop has a Windows 7 64 bits Intel Core I5 cpu@1.90GHz and 4 Go RAM.
My version of Cross is 3.4.3.

Re: Cross switches to flexible mode

PostPosted: 30 Dec 2018, 00:05
by ldorio
Are you sure you're not letting the timecode track run out?

If that happened, you would certainly be forced into Flexible mode.

Re: Cross switches to flexible mode

PostPosted: 30 Dec 2018, 15:06
by sh_cmd
Hi Idorio !
I’ve tried playing the tracks putting back the timecode to the beginning each Time and it worked fine! You must certainly be right ! Thanks a lot for your help !