How to record mix?

   Report the issues you noticed while using MixVibes
Forum rules
Users with Cross DJ Mac bought in the App Store please join group User Cross DJ App Store to write in the support forum ucp.php?i=172

Other users must follow these rules.:
* Register your software (User Control Panel > Profile > Serial Number)
* Go to the download center and install the latest versions of software and drivers
* Use the search tool to look into topics
* Check the FAQs to be sure your problem hasn't been solved already
* Write in concise and precise ENGLISH Thank you.

How to record mix?

Postby felipegonzo on 04 Apr 2016, 13:31

Hi there, i have bought the xone 23c which came with the Cross LE software , i have set record input to channel A,B and Mix but when i checked the recording folder it only recorded channel A and B not the MIX....!!! Any Solutions? Thanks
felipegonzo
 
Posts: 1
Joined: 04 Apr 2016, 13:18


Re: How to record mix?

Postby jaymarkus on 04 Apr 2016, 14:33

I think it is only possible if you are using an Midicontroller
SAMSUNG RC530-S0EDE/Core I7 2670QM/8GB/1TB Harddisk/NVIDIA GT540/Mixvibes DVS Upgrade Version 7.218+Mixvibes Cross 3.3.11/Numark NDX 800*2/Korg Zero 4 Mixer&SYNQ SMX-3/Technics 1210MkII*2/Traktor Audio 6 Soundcard/U-Mix Control Pro
jaymarkus
 
Posts: 660
Joined: 24 May 2008, 12:50
Location: Wolfhagen


Re: How to record mix?

Postby RoJeC on 04 Apr 2016, 16:28

Jaymarkus is somewhat right.

In other words :
When using an external mixer there is no mix for Cross.

An alternative could be to have an additional output of your mixer send to aux in of your PC/mac.
But you need the right connections to be able to do it like this.
Ronald

Image

downloads + more forums = Register license(ucp.php?i=169)
Apple store new user? first read viewtopic.php?f=259&t=34199
Manual? In Cross open menu, select Help (available 24/7).
Audio dropouts? Increase audio 'buffer size' value.
FAQ iOS / Android / PC / MAC http://www.mixvibes.com/FAQ/
Soundcard not available/working? Try the 32bit version of Cross (is also installed).
RoJeC
 
Posts: 4444
Joined: 20 May 2011, 07:55
Location: Bussum, Netherlands


Re: How to record mix?

Postby Charly82 on 07 Jan 2018, 20:44

Hi Rojec,

Replying on this because I have the same issue.

iMac with latest version of Cross and setup in HID mode.
DJM750 over USB to Imac
and 2x CDJ850 over USB to Imac

What else is required to get the mix recorded (in the best sound quality)?

Many thanks for your support,

regards Charly
Pioneer CDJ850-K (x2)
Technics SL1210MK2 (x2)
Pioneer DJM750-K
Sennheiser HD25
Mixvibes Cross on Imac (2nd monitor)
User avatar
Charly82
 
Posts: 12
Joined: 09 Aug 2014, 21:33
Location: Spijkenisse Netherlands



Return to Technical Support




Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 15 guests

 
 
   
 
© 2014 Mixvibes