HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

   Report the issues you noticed while using MixVibes
Forum rules
Users with Cross DJ Mac bought in the App Store please join group User Cross DJ App Store to write in the support forum ucp.php?i=172

Other users must follow these rules.:
* Register your software (User Control Panel > Profile > Serial Number)
* Go to the download center and install the latest versions of software and drivers
* Use the search tool to look into topics
* Check the FAQs to be sure your problem hasn't been solved already
* Write in concise and precise ENGLISH Thank you.

HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby Di Rossi on 30 Dec 2011, 06:33

Hi there....
I need to now if is possible to set up the Cross with time codes an a MIDI controller, for example, traktor X1?
I want to control some variables in the program while i´m mixing without messing with the PC.
For example,i want to have full control of the time codes and the cd players, and at the same time i want to set up a MIDI controller to have the effects, loop and hot cues.I Have already seen a controller o might solve my problem is the Akai - LPD 8....
Can anyone help me?
Di Rossi
 
Posts: 186
Joined: 20 Jul 2011, 06:59


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby christiankoopmann on 30 Dec 2011, 09:15

Hey,

You bought both: Cross and Cross DJ both can work with MIDI devices but only Cross can work with time code.

Yes it s possible to run time code mode on Cross and controll the effects with a MIDI device like the lpd 8 from akai. I use the akai also for loop and effect selection and it works flawless.

If need more information or help maPping you can ask here again.

Regards
Christian
Image
Image
February 2012 Mixvibes DJ of the Month
DVS 7, Cross (DJ), U-Mix Remote App (iPad & iPhone App)

MEMBER OF:
:cool: c00l People MV Society :cool:
User avatar
christiankoopmann
 
Posts: 1823
Joined: 19 Dec 2008, 15:44
Location: Paderborn, Germany


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby Di Rossi on 30 Dec 2011, 18:50

this is great....yes i have purchase the Cross DJ first...and a week now i upgrade to Cross because i fancy more work with time codes....
Did you work in the absolute mode with the MIDI turn on?....
Di Rossi
 
Posts: 186
Joined: 20 Jul 2011, 06:59


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby christiankoopmann on 30 Dec 2011, 18:56

Hey,

[EDIT]: you can use effects and so on with the controller but Loop will only work in relative mode!

as you posted in the karma + (thanks for that) you need help with the mapping. So please give me details about what you want to map to what button to which function and so on. I can help you then with it or give detailed describtions how it works.

At Cross or Cross DJ it is very easy to map a controller. Go to the MIDI prefs -> create a new mapping -> and klick then the function you want to map on a little green + and then press the button on the controller.
Then you have to edit the parameters and finish ;) the function is mapped!

So if you need some details or so please write here again and I will give some detailed answers or help for the mapping.

regards
Christian
Image
Image
February 2012 Mixvibes DJ of the Month
DVS 7, Cross (DJ), U-Mix Remote App (iPad & iPhone App)

MEMBER OF:
:cool: c00l People MV Society :cool:
User avatar
christiankoopmann
 
Posts: 1823
Joined: 19 Dec 2008, 15:44
Location: Paderborn, Germany


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby Di Rossi on 30 Dec 2011, 19:12

Thanks for the quickness in the answer...this history of the modes should end...this should work all together...i don´t like to work in relative mode....maybe the mixvibes remember that and do an upgrade...

Regards
Di Rossi
 
Posts: 186
Joined: 20 Jul 2011, 06:59


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby Hannes on 30 Dec 2011, 19:14

no absolute -> no cues, no looping. kinda logical, isnt it?

you need relative mode for those.
June 2012 Mixvibes DJ of the month

https://soundcloud.com/han-nes-10/fridaybeatdown2ndedition
no support by pm

beta troll

Macbook Pro 13, late 2011, 6GB RAM, 480GB Crucial M500
Thudrumble TR-1S, Vestax VFX-1, ESI Maya USB+, Rane SL2
User avatar
Hannes
 
Posts: 4168
Joined: 07 Dec 2010, 01:57
Location: Vienna


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby Di Rossi on 30 Dec 2011, 19:18

is kind it a certain logical...but for example the traktor does that....
Di Rossi
 
Posts: 186
Joined: 20 Jul 2011, 06:59


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby Hannes on 30 Dec 2011, 19:20

no it doesnt, it´s a bug in traktor 2.1.1. the display just doesnt change.
in traktor it doesnt even jump to relative if you use the software-pitch... :eek:

lawyered :cool:
June 2012 Mixvibes DJ of the month

https://soundcloud.com/han-nes-10/fridaybeatdown2ndedition
no support by pm

beta troll

Macbook Pro 13, late 2011, 6GB RAM, 480GB Crucial M500
Thudrumble TR-1S, Vestax VFX-1, ESI Maya USB+, Rane SL2
User avatar
Hannes
 
Posts: 4168
Joined: 07 Dec 2010, 01:57
Location: Vienna


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby Di Rossi on 30 Dec 2011, 20:26

They already fix it.....
Bugit x)
Di Rossi
 
Posts: 186
Joined: 20 Jul 2011, 06:59


Re: HELP...NEED TO FILL UP THE SET UP

Postby UncleVibes on 30 Dec 2011, 20:37

ok mr DJ Rossi all software have their own life and the life of Cross isn't going soon to an END.
But all software have also their own priorities as Djing or Vjing is a huge subject.
We want to win , to be respected, it takes time but we have a road map and a good knowledge and experience to share.

To be clear Mixvibes isn't born from nowhere yesterday.
You should suggest. These forum help to be heard.

I am glad to meet every new user. Have FUN with what we have done yet and for free you will have a little more tomorrow.
User avatar
UncleVibes
 
Posts: 10254
Joined: 22 Sep 2003, 13:36


Next

Return to Technical Support




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests

 
 
   
 
© 2014 Mixvibes
 
cron