[Solved] U-Mix Control Pro not showing up in Audio Preferences/ MAC

   Report the issues you noticed while using MixVibes
Forum rules
Users with Cross DJ Mac bought in the App Store please join group User Cross DJ App Store to write in the support forum ucp.php?i=172

Other users must follow these rules.:
* Register your software (User Control Panel > Profile > Serial Number)
* Go to the download center and install the latest versions of software and drivers
* Use the search tool to look into topics
* Check the FAQs to be sure your problem hasn't been solved already
* Write in concise and precise ENGLISH Thank you.

[Solved] U-Mix Control Pro not showing up in Audio Preferences/ MAC

Postby dr_ic2 on 06 Jul 2011, 18:48

Hi
Just took delivery of my U-Mix Control Pro. I am running MAC Snow Leopard (all patched) and have downloaded Cross DJ 1.6 update.

When i go into file/ preferences / audio i cannot select U-Mix Control Pro from the drop down menu because its not listed. All I have is microphone, built in input, built in output and nothing else.

this obviously means that I cannot cue music as nothing is coming from the headphones, it all goes through the MAC.

any advice appreciated.

regards
Ian
User avatar
dr_ic2
 
Posts: 5
Joined: 06 Jul 2011, 17:46


Re: MixesVibes not showing up in Audio Preferences

Postby Jim B on 06 Jul 2011, 19:08

Have you installed the latest 4.2 firmware update for the U-Mix Control Pro. If not download from here

downloads.php?cat=71

dr_ic2 wrote:When i go into file/ preferences / audio i cannot select U-Mix Control Pro from the drop down menu because its not listed.


This is from the release notes

FIX: An issue that might prevent most recent iCore Apple computers from detecting the built-in soundcard.




You never know ;)
Image
Windows 10 (32Bit)
Acer 5920G
MixVibes Cross
Hercules 4-Mx
Jim B
 
Posts: 1950
Joined: 08 Jul 2009, 18:02
Location: Nottingham, England


Re: MixesVibes not showing up in Audio Preferences

Postby dr_ic2 on 06 Jul 2011, 19:48

Jim B wrote:You never know ;)


Thanks that got it as a selectable device in audio.

Under outputs I only have output1/2 under output 1 and output 3/4 under output 2.

I dont have U-Mix Control pro1/ U-Mix Control Pro 2 to select from.

Do you have anymore gems to resolve this one

regards

Ian
User avatar
dr_ic2
 
Posts: 5
Joined: 06 Jul 2011, 17:46


Re: MixesVibes not showing up in Audio Preferences

Postby Jim B on 06 Jul 2011, 20:50

dr_ic2 wrote:Thanks that got it as a selectable device in audio.

Under outputs I only have output1/2 under output 1 and output 3/4 under output 2.


That sounds about right

You should have a similar Audio routing set up as this

Audio.jpg


This is my Audio routing when I use my Hercules RMX, (You need to select the U-Mix Control Pro from your Soundcard drop down)

If it the same routing then you should be good to go.
Image
Windows 10 (32Bit)
Acer 5920G
MixVibes Cross
Hercules 4-Mx
Jim B
 
Posts: 1950
Joined: 08 Jul 2009, 18:02
Location: Nottingham, England


Re: MixesVibes not showing up in Audio Preferences

Postby dr_ic2 on 06 Jul 2011, 20:54

It does.

many thanks for your help
User avatar
dr_ic2
 
Posts: 5
Joined: 06 Jul 2011, 17:46


Re: MixesVibes not showing up in Audio Preferences

Postby Hannes on 06 Jul 2011, 22:04

Then I´ll put this down as solved :cool:
June 2012 Mixvibes DJ of the month

https://soundcloud.com/han-nes-10/fridaybeatdown2ndedition
no support by pm

beta troll

Macbook Pro 13, late 2011, 6GB RAM, 480GB Crucial M500
Thudrumble TR-1S, Vestax VFX-1, ESI Maya USB+, Rane SL2
User avatar
Hannes
 
Posts: 4168
Joined: 07 Dec 2010, 01:57
Location: Vienna


Re: MixesVibes not showing up in Audio Preferences

Postby Jim B on 07 Jul 2011, 05:38

dr_ic2 wrote:It does.

many thanks for your help


No worries, Ian ;)
Image
Windows 10 (32Bit)
Acer 5920G
MixVibes Cross
Hercules 4-Mx
Jim B
 
Posts: 1950
Joined: 08 Jul 2009, 18:02
Location: Nottingham, England



Return to Technical Support




Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 24 guests

 
 
   
 
© 2014 Mixvibes