Cross - Lagi - nowy lapek

Cross - Lagi - nowy lapek

Postby dvvvayne on 18 Aug 2013, 12:24

Witam. Mam problem, ponieważ kupiłem nowego lapa z myślą o DJ'ce, o specyfice która uciągnie spokojnie na full najnowsze gry, jednak jest problem z Crossem. Problem jest z softwarem lub jego zgraniem z systemem, ponieważ pojawia się nawet gdy gram z samego lapka, bez kontrolerów i DVS.
Otóż wygląda to tak że program łapie miniaturowe zwiechy kiedy chodzi ponad 1-2h non stop.
Daje to taki skutek że mam dłuższe lub krótsze miniaturowe przerwy w dźwięku. Takie przerywanie.
Po zmienieniu buffer size w opcjach program nagle traci zwieche na pare minut i chodzi dobrze.
Nie ma znaczenia jaka karta dźwiękowa, na karcie z lapa i z U-Mix Control Pro jest dokładnie to samo.
Wcześniej pojawiał się również problem gdy program chodził długo przy analizowaniu nagrań "w biegu", ale zanalizowałem wszystkie i póki co nic się nie dzieje.
Najbardziej mnie dziwi że na kompie z Intel Pentium i7, i 16gb ramu mogą występować takie problemy, pozatym system jest prawie czysty,nic szczególnego co mogłoby go zamulać nie wgrywałem.
dvvvayne

Re: Cross - Lagi - nowy lapek

Postby Coval_pl on 05 Sep 2013, 18:29

Poczytaj temat o przygotowaniu kompa do pracy z Crossem. Jest trochę zabawy, ale warto. Są gdzieś tematy na tym forum, bo kiedyś czytałem (na pewno w języku angielskim). Ja jestem jeszcze w trakcie poprawiania kompa, ale jużjest znaczna poprawa, a też kiedyś miałem z tym problem. Z moich obserwacji wynika, że największe zamieszanie robi włączone WiFi oraz program antywirusowy chodzący w tle jak również wszelkie inne programy i usługi, które próbują się po cichu aktualizować. Jak to wszystko wyłączę, to problemy z dźwiękiem zdarzają się co raz rzadziej i co ciekawe wyłącznie na wbudowanej karcie dźwiękowej na której mam puszczony tylko podsłuch na słuchawkach. MainMix leci mi na Beringher'a Xenyx 302USB z wbudowaną dźwiękówką i z nim nie mam najmniejszych problemów. Jeszcze ani razu mi się nie potknął. Generalnie zastanawiam się nad okrojeniem win7 ze wszelkich usług sieciowych i wszystkiego co niepotrzebne,a może wpływać na pracę kompa (szczególnie na transfer danych pomiędzy jego komponentami).
Coval_pl

Return to Polski