Jaki komp do CrossDJ?

Jaki komp do CrossDJ?

Postby Coval_pl on 27 May 2013, 08:13

Powoli zastanawiam się na zmianą komputera, bo dotychczas posiadany notebook Asus'a z iCore I3 2.5GHz i 3GB RAM'u wraz z kolejnymi aktualizacjami CrossDJ chyba zaczyna wymiękać. Mam do niego podłączony mixer Behringer Xenyx 302USB i ostatio zauważyłem, że jak zładuje deck'i Ai B a do samplerów wrzucę parę próbek to podczas odtwarzania zaczyna się "potykać". Sterowniki mam ASIO dedykowane od Behringer'a, wcześniej uzywałem zewnętrznego SB Live! na ASIO4All i problem również występował, dlatego obawiam się, że czeka mnie wymiana kompa.
Czy miał ktoś z Was podobne "przygody"?
Coval_pl

Re: Jaki komp do CrossDJ?

Postby Sylvester on 27 May 2013, 09:29

Hej

Spróbuj jeszcze powalczyć z optymalizacją systemu - komp masz wystarczający żeby to pracowało stabilnie choć problemy może sprawiać mikser ma USB lub jego drivery. Być może pomocne było przeinstalowanie systemu jeśli nie robiłeś tego przez dłuższy czas..

Pozdr!
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby Coval_pl on 27 May 2013, 10:12

Ok, dzięki. Spróbuję jeszcze pokombinować z konfiguracją kompa i ASIO. To w sumie mnie pocieszyłeś, że nie muszę wywalać paru tysi na nowy sprzęt :)
Dam znać ptem jak mi to wyszło.
Coval_pl

Postby Coval_pl on 02 Jun 2013, 14:22

Zrobiłem wszystko co sugeruje autor tego posta:
viewtopic.php?f=358&t=25155

Windows 7 jest dosć świeży, zainstalowane tylko kilka aplikacji, zdefragmentowany, usuniete zbedne sterowniki urządzeń USB, wyłączony firewall i program antywirusowy, wydajnosc kompa ustawiona w panelu sterowania na maximum i wyłączone wszystkie ozdobniki interfejsu, a mój komp niestety dalej sie potyka :(
Nie mam wiecej pomysłów co mógłbym jeszcze zrobic. Chciałbym sobie coś ponagrywac, ale niestety sie nie da bo już przy odtwarzaniu sie przytyka, a jak włącze rec to podejrzewam, że bedzie jeszcze gorzej :( Pod znakiem zapytania staje też zakup ugrade'u i dodatkowego kontrolera...
Coval_pl

Re: Jaki komp do Cross DJ?

Postby KE3UP on 29 Aug 2013, 14:09

To jest problem z ASIO a nie z twoim kompem. Nie uzywaj karty z mixera bo sam mam taki i to bardziej zabawka :) zobaczysz ze nic Ci nie bedzie Cieło. Ewentualnie LATENCY zmien.
KE3UP

Re: Jaki komp do Cross DJ?

Postby Coval_pl on 03 Sep 2013, 11:09

Kupiłem mizer Beringher Xenyx 302 z wbudowaną kartą dźwiękowa na usb i od tej pory z dźwiękiem na Main Mix mam spokój. Tnie się tylko wbudowana w notebooka dźwiękówka, na której mam ustawiony podsłuch na słuchawki i nadal nie jestem w stanie tego przeskoczyć :(
Coval_pl

Return to Polski