(Rozwiązany) Przesłuch kodu i sygnału audio

(Rozwiązany) Przesłuch kodu i sygnału audio

Postby djnacho on 12 Jul 2012, 09:37

Koledzy , czy zdarzyło się wam , że słychać kod w tle muzyki , mało tego słychać go także wtedy gdy w odtwarzaczu Crossa nie ma załadowanego pliku .Sytuacja ma także miejsce nawet gdy Cross czy MV7pro sa wyłaczone, co gorsza kiedy położyć zwykły winyl ,to jego sygnał także sie przebija i wzbudza mikser - zapalaja się pierwsze diody na level meter miksera.
Testuję właśnie kartę ESI 4/6 - prekursorkę U46 na której nic takiego się nie dzieje. Połaczenie sprawdzone - deki do karty , linia z karty do miksera w linię. Dla mnie niemożliwe , żeby sygnał z winyla nieważne czy cyfrowy czy analogowy przebijał sie na wejścia w tej konfiguracji .
Podejrzewam kartę , nie posiada ona preampów albo brak jej dobrej separacji pomiędzy wejściem a wyjściem i przepuszcza sygnał wejściowy na wyjścia liniowe.
Potrafi to ktoś wyjaśnić
DVS 7 pro
ableton suite
ecler smac pro 20
u46MKII
1210 mk 2
xone 1d
Pioneer cmx 3000
Cross 2.0.1
djnacho

Re: Przesłuch kodu i sygnału audio

Postby Sylvester on 12 Jul 2012, 12:30

Hejka
W panelu mikserskim karty musisz wyciszyć kanały w sekcji monitor.
przełączając karty - sam hardware może mieć zapisane inne ustawienia - więc aby "przeczyścić" buforek najlepiej wyłączyć i włączyć MUTE ponownie w panelu softwareowym U46 (w zasobniku systemowym koło zegarka w windows).
Jeśli jest to problem na MacOS musisz zainstalować osobno panel U46 na tą właśnie platformę.

Pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Re: Przesłuch kodu i sygnału audio

Postby djnacho on 12 Jul 2012, 22:02

Dzięki!
Doszedłem do tego sam. Robiłem to w mojej U46 i zapomniałem o wyłączeniu odsłuchu w panelu karty Esi .
DVS 7 pro
ableton suite
ecler smac pro 20
u46MKII
1210 mk 2
xone 1d
Pioneer cmx 3000
Cross 2.0.1
djnacho

Return to Polski