u46mk2 i ciągłe restarty

u46mk2 i ciągłe restarty

Postby djdejf on 22 Apr 2012, 00:43

Witam. Zakupiłem Mixvibesa z kartą u46mk2 w 2008roku. Od tego czasu miałem już 3 laptopy. Dawno nie korzystałem z karty i kiedy naszła pilna potrzeba zainstalowałem ją. Niestety nie ma mowy o żadnej stabilności. Korzystam z Windowsa XP i sprawdziłem już wszystkie sterowniki do karty, niestety na nic.. wciąż grasują mi na komputerze te nieznośne restarty jak tylko podłącze kartę. Czasami wcześniej widać bluescreen. Używam ASUS'a X54H z i3 i mnóstwem bajerów. Możliwe że to jakiś konflikt sprzętowy, ponieważ na wcześniejszych lapkach takich problemów nie było. Do usb mam podłączona wyłącznie kartę. Próbowałem też wyłączyć kartę zintegrowaną.
djdejf

Re: u46mk2 i ciągłe restarty

Postby Sylvester on 23 Apr 2012, 11:29

Cześć,

Sprawdź proszę ją na sterownikach ESI3.0 co prawda to prawie to samo, ale w moich doświadczeniach ten driver czasem sprawował się stabilniej na XP-kach.

Oto liiiiink:
http://download.esi-audio.com/download. ... J-v3_0.zip

Bardzo ważne jest zachowanie procedury instalacyjne tj. uruchomienie instalki przy odłączonej U46 oraz zaczekanie po pojawieniu się komunikatu o podłączeniu karty do kompa - zanim naciśniesz next najpierw odczekaj ok minuty-dwóch aby załadowały się drivery WDM Windowsa.

Masz tam zresztą filmiki z instrukcjami dla XP

Pozdrawiam
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby djdejf on 06 May 2012, 20:27

Niestety i tak czasem zdarzają się restarty przy podłączaniu karty. Inny problem mam kiedy wycinam sample i składam je w beaty w abletonie, przy 3-4 ścieżkach dźwięk zaczyna trzeszczeć nie do zniesienia, na zintegrowanej karcie to się nie zdarza przy nawet bardzo wielu ścieżkach.
djdejf

Postby Sylvester on 07 May 2012, 09:32

rozumiem że różne wartości latencji sprawdzałeś i zwiększenie jej do maksimum też nie pomaga?

Czy próbowałeś instalować ją pod innym portem USB?
P.s. Czy przypadkiem nie pracujesz na procesorze AMD?

pozdr
Sylvester

Postby djdejf on 24 May 2012, 16:55

Niestety mam problem z konfliktem sprzętowym IRQ. Na innych komputerach sprzęt chodzi poprawnie.
djdejf

Postby Sylvester on 24 May 2012, 17:27

Podeślij mi na priv swojego maila, podeślę artykuł który może okazać się pomocny.

Pozdr
Sylvester

Return to Polski