nagrywanie z mixvibes i innego winyla

nagrywanie z mixvibes i innego winyla

Postby wues on 15 Jul 2011, 17:51

witam chialbym sie powiedzec od podstaw jak podłączyc mixvibsa zeby nagrac cos na kompie z winyla innego niz mix vibes i z vinyla mix vibes. Moja karta zintegrowana jest na tyle slaba ze to zgrywanie np. sampli niema sensu w takiej jakości. mix vibes U-Mix 44 ktory posiadam mam teraz jaką ostatnia deske ratunku. Prosze bardzo o pomoc. Poniewaz grzebałem grzebałem i nic z tego;/
wues

Re: nagrywanie z mixvibes i innego winyla

Postby Sylvester on 29 Jul 2011, 11:52

Hej

Musisz w MixVibes wybrać tylko jeden deck jako aktywny dla sterowania przez kod czasowy dla wejść 1+2 (Preferences -> zakładka Vinyl).

Musisz także wybrać w ustawieniach dźwięku Windowsa aby poziom wejściowy U-Mix44 był ustawiony na minimum dla wejść 3+4 (czyli czułość zamiast phono będzie dostosowana do Line)
W tych ustawieniach musisz także odznaczyć opcję "zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad tym urządzeniem"

Na wejścia 3+4 podłączasz wyjście z miksera (np. wyjście Master 2, lub najlepiej Rec Out)

Odsłuch na monitory/głośniki najlepiej poprowadź z miksera z głownego wyjścia Master 1.

W kompie oprócz mixvibes musisz mieć program do nagrywania i bardzo ważna jest sprawa ustawienia driverów -
mixvibes na driverach ASIO, program do nagrywania (np. Audacity) na sterowniku MME.

Jeśli będziesz miał mimo wszystko konflikt możesz spróbować pobawić się z aplikacją JACK AUDIO ROUTER - tworzy wirtualną krosownicę audio w kompie tak by różne aplikacje mogły korzystać z tej samej karty dźwiękowej..

pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski