mix vibes a cool edit

mix vibes a cool edit

Postby djprox on 12 Jun 2011, 20:10

Witam, czy posiadajac np zestaw 2 gramofonow + skrecz mixer+ załóżmy wzmacniacz z głośnikami+ oraz kommputer z zainstalowanym cool edit pro mozemy nagrywac skrecz z mixvibesa(oczywiscie w cool edit) slyszac w czasie rzeczywistym beat lecacy rowniez w cool edit bez dodatkowego mixera np konsolety?
djprox

Re: mix vibes a cool edit

Postby djprox on 13 Jun 2011, 08:51

gdy podlacze wszystkie urzadzenia odpowiednio czyli master out z mixera do line in oraz out z kompa do wzmcniacza oraz daje w opcjach windowsa odsluch na line in to wszystko niby sie nagrywa w cool edit ale mam straaaaaszna latencje, ktorej nie mam przed wlaczeniem opcji odsluchu na line in. Jakas inna opcja podlaczenia sprzetu tak zeby w cool edit mozna byla nagrywac cuty do bitu na osobnej sciezce, lub sposob na straszna latencje????
djprox

Re: mix vibes a cool edit

Postby Sylvester on 14 Jun 2011, 17:21

hej

problem z latencją wystąpi zawsze,ja używałem takiego patentu - puszczenie podkładu z odtwarzacza mp3 na słuchawkach, albo na jednym monitorze, a na drugim wyjście z miksera (skrecze), następnie zmontowanie ścieżek tak by pozostały w synchronizacji.

sprawdź także jak nisko zejdzie latencja na alternatywnym sterowniku czyli asio4all.

pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski