Nagranie (rec) seta MixVibes Cross Pack na kompa problem

Nagranie (rec) seta MixVibes Cross Pack na kompa problem

Postby mlody88 on 07 Dec 2010, 22:40

Witam
mam pytanie jak zrobic by moc zgrac seta bezposrednio z programu ??
gdy zaznaczam kanal A i B to sie nagraja osobne te kanaly, natomiast kedy zaznacze te sluchawki i dam rec to ten master mix w ogole mi sie nie nagrywa.. co prawda powstaje plik lecz nic nie slychac..
Puszke i okablowanie pod gramofony mam podpiete jak nalezy zgodnie z poradnikiem.. i gdy chce nagrac seta to musze do wkladanej karty creative podpinac kabel z mixera i nagrywac seta w programie takim jak AudaCity lub free sound recorder..

Co zrobic by moc nagrac bezposrednio z Mixvibes'a ? a nie przez te inne programy.. ??

Pzdr.
mlody88

Re: Nagranie (rec) seta MixVibes Cross Pack na kompa problem

Postby Sylvester on 17 Dec 2010, 15:01

Siema

Opcja nagrywania bez dodatkowych "przepinek" jest możliwa tylko jeśli korzystasz z trybu "internal mixer" - czyli np. z kontrolera MIDI.
Natomiast jeśli używasz go jako klasycznego DVS;a to sygnał musi wracać do rejestracji po mikserze - niestety U46 ma tylko 4 kanały wejściowe (zajęte przez decki) także pozostaje taka opcja jak piszesz - z podpięciem do standardowej karty dźwiękowej...

Możesz także pobawić się z driverem ASIO4ALL - w trybie advanced umożliwia połączenie różnych interfejsów audio w tym samym czasie - teoretycznie Cross powinien to widzieć jako większą ilość kanałów wejściowych i tam wybierasz 5+6 jako źródło nagrywania - sorry ale w praktyce tego nie stestowałem jeszcze ...

pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Re: Nagranie (rec) seta MixVibes Cross Pack na kompa problem

Postby Sylvester on 17 Dec 2010, 15:03

aha tak w ogole to zarejestruj się na forum (wpisz numer seryjny w profilu konta) - support tylko dla zarejestowanych użytkowników
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski