mixvibes problem

mixvibes problem

Postby djprox on 20 Aug 2010, 14:32

Witam, ostatnio mam problem z mixvibesem. Do zeszlego mniesiaca wszystko pieknie ladnie dzialalo, posiadam laptopa z windows 7 + 2 gramofony i mixer. Ostatnio mam ogromny problem z nagrywaniem skreczu( uzywam sterownikow est), dokladnie taki że zamiast nagrywania np accapelli nagrywa sie w cooledit sam pisk mimo ze na glosnikach slychac accapelle. Na sterowniku est monitor oczywiscie wlaczony na mute, nie wiem o co chodzi, bardzo bylbym wdzieczny za pomoc, pozdrawiam!
djprox

Re: mixvibes problem

Postby djprox on 20 Aug 2010, 14:50

dodam jeszcze tylko ze jak zaznacze w kompie line in jako nagrywanie to skrecze nagrywaja mi sie na jednej sciezce z lecacym podkladem(odtwarza i nagrywa podklad jednoczesnie na osobnej sciezce, tej samej co mixvibes skrecze).
djprox

Postby Sylvester on 31 Aug 2010, 14:21

Hej

Musisz podać na wejscie line in w kompie sygnał po mikserze ale tylko z decka ze skreczem. podkład musisz sobie puścić w słuchawkach.
Pozdrawiam
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby djprox on 06 Sep 2010, 21:58

No, ok wporzadku, ale co sie stalo z mixvibesem ze musze takie myki robic, wszczesniej wszystko dzialalo jak trzeba...??
djprox

Postby Sylvester on 07 Sep 2010, 10:21

Hej

Jak sygnał obrabiany sprzętowym mikserem ma zostać zarejestrowany jeśli nie będzie pobrany za tym właśnie mikserem?

Nie dokonując połączenia w ten sposób możesz co najwyżej nagrać skrecze bez cutów (bo nie bierzesz sygnału po mikserze)

Wcześniej w cooledit musiałeś mieć ustawiony U46 jako interfejs nagrywania i rejestrował się sygnał wchodzący czyli pisk z kodu czasowego.

Nie wiem jaką konfigurację miałeś jeszcze wcześniej ale nie możliwe jest nagranie skreczy z cutami bez podłączenia się w mikser.
pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski