Nagrywanie setów z mixvibes!

Nagrywanie setów z mixvibes!

Postby Pawel427 on 21 Jul 2010, 17:55

Witam! Przegrzebałem całe forum i niestety nie odnalazłem informacji jak można nagrać seta którego się gra przy pomocy mixvibes i u46 i płyt vinylowych z kodem czasowym? Do tej pory do nagrywania zwykłych setów używałem karty creative soundblaster live usb i programu jetaudio... niestety po zakupie mixvibes i po zainstalowaniu go na kompie w momencie gdy używam mixvibe nie jest możliwe nagrywanie setów przez jet audio i karte creative. Oczywiście sygnał z kanału rec w mixerze był podpięty do line in w karcie i do tej pory spisywało się rewelacyjnie. Teraz pytanie jak korzystając z mixvibes mogę nagrać sety którę tworze?
Pawel427

Re: Nagrywanie setów z mixvibes!

Postby Sylvester on 22 Jul 2010, 09:57

Pawel427 wrote:w momencie gdy używam mixvibe nie jest możliwe nagrywanie setów przez jet audio i karte creative.

opisz bardziej precyzyjnie jak to się objawia

Ogólnie robisz wszystko OK, bo aby nagrać seta musisz sygnał z miksera skierować z powrotem do komputera - do karty zintegrowanej lub innego interfejsu (te od mixvibes mają zajęte wejścia przez gramofony) i użyć programu jak np. audacity. Pozostaje tylko pytanie dlaczego w Twoim przypadku nie da się nagrywać ?

pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby Pawel427 on 22 Jul 2010, 21:56

objawia się to w ten sposób ze po naciśnięciu start program sie zawiesza i nic sie nie dzieje.... oczywiscie sprobowalem nagrac cos w ten sposób po odpieciu karty u46 i wszystko bylo ok. a sygnal oczywiscie wraca spowrotem do kompa do dodatkowej karty dzwiekowej creative ( konkretnie z rec na mixerze do line in w karcie i w programie oczywiscie wybrana jest ta karta ) Jeszcze jutro popróbuje może z tym proponowanym programem może to coś pomoże. Dzieki za odp!
Pawel427

Postby Sylvester on 26 Jul 2010, 10:23

- często jest tak że komp i/lub dysk nie wyrabia
- może to też byc konflikt sterowników (poeksperymentuj z odpaleniem tej creative na innym driverze np. kernel albo asio4all)

EDIT: i sprawdź jak się zachowa na Audacity
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski