[Problem] MV DVS Edition - Windows 7

[Problem] MV DVS Edition - Windows 7

Postby redskythedrummer on 14 May 2010, 14:35

Witam.

Mam problem tego typu, tuż po instalacji programu(MixVibes DVS 7.218) wszystko działa bez problemu. Niestety gdy odłączę kartę i podłączę ją ponownie lub zrestartuje system, nagrania włączone w programie na obu gramofonach graja na jednym kanale na mikserze, co oczywiście uniemożliwia mi zgrywanie i zmusza do reinstalacji programu ;/ Nie wiem jak to naprawić.
To mój config:
http://www.sendspace.com/file/1hjbfm

Drugi problem który jest raczej związany z ustawieniami dźwięku w panelu sterowania to to że nie słychać miksu na głośnikach. Podłączenie mam takie, wyjście z miksera do line in karty dźwiękowej a komp do wzmacniacza. Kable na 100% są sprawne gdyż jak włączę nasłuchiwanie(monitowanie) wejścia line to słychać pisk winyla mixvibes na głośnikach, niestety samego miksu nie. Pomocy! :lol:
Image
redskythedrummer

Re: [Problem] MV DVS Edition - Windows 7

Postby Sylvester on 10 Jun 2010, 10:57

Hej

Musisz zapisać jaki kolwiek mediabase aby ustawienia programu zostały także zapisane, wówczas na stałe zostaną przypisane wyjscia decków na poszczególne kanały interfejsu (poza tym nie muszisz reinsytalować programu - wstarczy z zakładki options wejść w config wizard aby ustawić najważniejsze opcje w prgramie - polecam to po każdym przepinianiu sprzętu n.p. przed zagraniem w klubie)

co do opcji z dźwiękiem - nie polecam takiego ustawienia - najlepiej wpiąć się głośnikami w wyjście master z miksera. ale jesli chcesz miec tak podłączone to sprawdz monitorowanie wejścia line w mikserze windows - po prostu suwak od wejscia liniowego powinien być w górze dla właściwości odtwarzania..

pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski