MixVibes U-44 Problem

MixVibes U-44 Problem

Postby mati90 on 12 Jan 2010, 23:16

Witam

dzisiaj doszła do mnie paczka z djshop.pl wraz z dvs-em podanym w temacie

posiadam:

- PC Core 2 Duo 2.33, 3gb DDR2, Winda 7 32 bit
- 2x Technics SL-1200MK2
- Pioneer DJM400

opis problemu:

rozpakowałem paczuszkę, podążałem zgodnie z instrukcją, więc podłączyłem do karty U-44 oba gramofony, oraz uziemienie ( INPUT )
z OUTPUT do mixera podłączyłem załączonymi kablami RCA odpowiednio do kanałów phono/line, przełaczniki ustawione na line, oraz master out na stereo

wszystko wydaje się być ok wkladam płytke instaluje się ok po uruchomieniu programu przeprowadzana jest 10 krokowa konfiguracja
1 krok wybór skórki
2 krok wybór interfaceu audio - z instrukcji należy wybrać ASIO
3 krok wybór soundcard - z instrukcji należy wybrać MixVibesAsioUMix44
4 krok Choose audio outputs connected to the mixer

i tu pojawia się problem bo mam informacje że brak połączenia w obu wyjściach...

Image

do mixera mam także podłączone głośniki z komputera jeśli włącze jakąkolwiek nute z media playera to normalnie leci z głośników i na pierwszym kanale OUTPUT w karcie pulsuje dioda jakość dźwięku niejest najlepsza bo mozna dostrzeć przy wysokich tonacjach lekkie trzeszczenie

niewiem co jest nietak... próbowalem także na laptopie z Vistą to smao jest i tam ta instrukcja obsługi do niczego się nie nadaje

jeżeli chodzi o sprawność mixera i gramofonów to sprawdzałem przy normalnym podłączeniu mixer - gramofony i wszystko hula na zwykłym vinylu

potrzebuje pomocy szukalem na googlach ale tam niema prawie nic na temat tego dvsa,

na życzenie mogę porobić foty całego setupa ale mysle ze chyba jasno wyjasnilem
mati90

Re: MixVibes U-44 Problem

Postby mati90 on 13 Jan 2010, 11:14

ok poradziłem sobie z tym problemem sam lecz

tracki puszczane z obu vinyli wchodzą na ten sam kanał... wczoraj udało mi się jakoś ustawić tą cyfrę przy przycisku bypass na 02
po tym lewy deck wchodził na inny kanał niż prawy dzisiaj po uruchomieniu kompa znów problemy bo nie mogę w ogóle zmienić tej cyfry tylko po ponownym kalibrowaniu decków te cyfry się same ustawiają odpowiednio ze lewa - 01 prawa - 02 lecz jak wrzuce tracka na prawy deck to ta cyfra automatycznie się zmienia na 01...
mati90

Re: MixVibes U-44 Problem

Postby ali6n on 15 Jan 2010, 14:45

Zajżyj w Preferences>>>Options
tam zakładka Soundcard

W dziale gdzie (jak domniemam masz zaznaczone ASIO) znajdziesz "Number of output"
ustaw to na 2 i kliknij OK

następnie zrób ponownie kroki z Install wizard

i powinno być OK.

miałem ten sam problem i poradziłem sobie właśnie tak.

PEACE :cool:
---------------------------------------------------------
soft: Mixvibes DVS 7
soundcard: U-Mix 44
CPU: AMD 1,81Ghz 1,5Gb RAM
players: 2xstanton T.120
mixer: Behringer DJX-700
MIDI controler: Numark NuVJ
ali6n

Return to Polski