szumy i charczenie pomocy!

szumy i charczenie pomocy!

Postby j3dker on 03 Aug 2009, 17:31

Cześć

mam Mixvibes'a od dłuższego czasu. Szczerze mówiąc jestem średnio zadowolony bo często mam z nim problemy. Jakiś czas temu poddałem się i pojechałem do punktu gdzie kupiłem mój DVS pack (MK2) i tam poprosiłem żeby mi go "skonfigurować" co się udało (mam Windowsa Vistę). Wszystko śmigało całkiem fajnie przez dłuższy czas (poza małymi wpadkami z prawym kanałem - taki sam problem jak miał kolega tutaj: viewtopic.php?f=124&t=12533 ) ale generalnie byłem zadowolony aż do czasu kiedy ni stąd ni zowąd odmówił posłuszeństwa - nie chciał znaleźć prawego kanału w install wizard. Próbowałem wszystkiego - włączyć , wyłączyć po 3 razy, przedmuchać, wyczyścić system, zamienić jeden z drugim, przeinstalować w końcu i Mixvibes'a i sterownik. No i jakoś bez wyraźnego powodu zaczęło działać dopiero po przeinstalowaniu wszystkiego. Niestety łącznie z tym pojawiły się dziwne szumy i charczenie - doraźnie pomaga "calibrate" w options ale po parunastu sekundach szumy i charczenie znowu "psują" kawałek. Przy czym występują na obu kanałach i słychać je zarówno w słuchawkach jak i na głośnikach. Nie wiem co to może być i jak z to naprawić, proszę pomóżcie!
Z góry dzięki za pomoc!

p.s. na 90% to nie jest wina kabli bo do czasu przeinstalowania wszystko działało bez zarzutu, to samo z systemami ...
j3dker

Re: szumy i charczenie pomocy!

Postby Rumble on 20 Aug 2009, 13:36

Optymalizacja systemu Windows XP do użytku z Mixvibes

Poprzez innych wątków na ten temat opiera się na Mixvibes forum wielu użytkowników podeszła do mnie i poprosił o optymalizacji systemu Windows XP do zmaksymalizowania zasobów systemowych przy zachowaniu stabilnego instalacji. Ten przewodnik ma pomóc nie tylko to.

Ten przewodnik poprowadzi Cię przez optymalizację Twojej instalacji XP jak najwięcej na podstawową znajomość systemu operacyjnego.

Uwaga: wprowadzeniem tych zmian okien zapobiega normalne korzystanie z systemu, tylko do optymalizacji XP przy użyciu tej metody, pod następującymi warunkami, Instaluje jedynym celem jest uruchomienie Mixvibes i nie jest wykorzystywana dla komputerów osobistych. Twoja instalacji ramach podwójnego rozruchu systemu.

Przygotowanie systemu

Załóżmy, że jesteś z tego nowego instalacji sprawdź, czy wszystkie sterowniki urządzeń, system wymaga są zainstalowane, należy się upewnić, Mixvibes jest zainstalowana, aktualizacja i uaktywnione.

Regulacja wyświetlacza

Zacznij klikając prawym przyciskiem myszy tło pulpitu i wybierz "Właściwości", zostanie wyświetlone pole wyświetlane Właściwości: Ekran. Z karty opcji wybierz "Ustawienia", a spadek jakości kolorów do "Medium (16 bit)" Zastosuj zmiany i kliknij przycisk OK.

Optymalizacja systemu Windows tematu i efektów wizualnych dla uzyskania najlepszej wydajności

Start przechodząc do panelu sterowania systemu nieruchomości, wykonując "Menu Start> kliknij prawym przyciskiem myszy" Mój komputer> Właściwości ", wybierz z zakładki" Zaawansowane ".

Z "Performance" sekcji wybierz "Ustawienia", będzie to pokazać pole Opcje wydajności. Aby wyłączyć wszystkie Windows tematów i efekty wizualne, wybierz opcję "Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności", a następnie "Zastosuj".

Przypisywanie procesor priorytet

Teraz z pola Opcje wydajności wybierz kartę "Zaawansowane", teraz ustawić Procesor Harmonogram do "Kontekst usług", kliknij przycisk "Zastosuj", a następnie "OK" i "OK", aby zamknąć pole Właściwości systemu.

Tak więc teraz wszystko należy się różnić podstawowe, ten eliminuje wszelkie niezbędne ONZ przetwarzania wymagane przez system Windows, aby wyświetlić jego interfejs użytkownika.

Zamykanie systemu Windows ONZ niezbędne procesy

W tej sekcji można wyłączyć wszystkie procesy, które nie są wymagane przez system Windows, aby uruchomić Mixvibes ten znacznie zwolni zasoby i pomaga w osiągnięciu znacznie niższe od opóźnień w urządzenia audio.

Aby dokonać tych zmian będziemy używać Narzędzie konfiguracji systemu, można uzyskać dostęp do tego brzmienie "w menu Start> Uruchom i wpisując" msconfig "w polu tekstowym, a następnie" OK ".

Z zakładki Narzędzia konfiguracji systemu, wybierz "Usługi". W tym wyświetlaczu zobaczysz listę usług, które są aktualnie aktywne w systemie, w tym jeździe lub Zatrzymano państwowych, dzięki nie trzeba przechodzić przez każdą opcję i odznaczyć je ... w "Wyłącz wszystkie" przycisku nie będzie wyłączyć podstawowych usług.

Idź i wybierz opcję "Wyłącz wszystkie", wszystkie podstawowe usługi nie będą odznaczane, teraz masz do wyboru kilka usług, które będą potrzebne do uruchomienia Mixvibes prawidłowo.

Wybierz tych usług,

Plug and Play,
Magazyn,
Windows Audio,

Po wybraniu tych usług, kliknij przycisk "Zastosuj".

Teraz zajrzyj do "Autostart" kartę, wykaz ten składa się z zasobnika aplikacje, które są widoczne w zasobniku systemowym swojego paska ... tych opcji zmiany od komputera i nie może tak naprawdę nikomu doradzać przy użyciu tej instrukcji co do zamknięcia tutaj.

Aplikacje takie jak monitory sprzętu może być zamknięta tutaj, wraz z, wirus oprogramowanie, Windows Messenger i aktualizacja wpisów ... w większości przypadków jest to dopuszczalne wyłączenia wszystkich tych ustanawiające jednak czasami to zapobiec sprzęt działa poprawnie, np. specjalnych klawiszy klawiatury, myszki opuszki zaawansowanych funkcji i panelu sterowania do urządzenia audio. Większość z uruchamianiem pozycje są łatwe do zidentyfikowania, choć niektóre nie tyle lol. niewiele badań pomaga tutaj.

tak teraz, że skończysz tutaj, wybierz opcję "Zastosuj" i "OK", zostaniesz poproszony o restart systemu, po ponownym uruchomieniu komputera ...

Po buty ponownie komputer, System Configuration Utility wyświetli alert, zaznacz "Nie pokazuj tego komunikatu ...." do jej zatrzymania wyświetlania na każdym rozruchu.

I to wszystko jest za to, jesteś gotowy do konfiguracji karty dźwiękowe bufor rozmiarów, należy uruchomić kreatora konfiguracji w mixvibes i rozpoczęcie wybuchowych obecnie tunes!

Nadzieja ta była pomocna dla Ciebie.
Rumble

Postby Sylvester on 03 Sep 2009, 11:50

i jak tam j3dker działa czy dalej jakies problemy ?
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby parabolic on 22 Sep 2010, 23:12

Trochę nie po polskiemu ten tekst:) a czy mogę prosić o coś bardziej konkretnego? Sylvester prześlesz mi swojego pdf'a?
parabolic

Postby Sylvester on 23 Sep 2010, 09:42

hej

Pewnie, napisz jaki masz system operacyjny i podaj maila, może być na privie.

Pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski