Mixvibes, Crossfader nie dziala

Mixvibes, Crossfader nie dziala

Postby robson197 on 12 Mar 2009, 00:41

Tak jak w opisie. Nie dziala mi crossfader, przelaczalem sprzet z final scratcha na prawdziwe plyty i mixere jest wszystko ok.
Posiadam U46Dj ze sterownikami U46mk2 _v1.041, wczesniej mialem ten sam problem z tym, ze mialem starsze stery, ktore mogly byc niekompatybilne ze sprzetem. Dlatego reinstalowalem rowniez soft (MV) jednak to nie przynioslo oczekiwanego rezultatu.
Na virtualu z kolei wszystko dziala poza tym, ze po jakims czasie grania ktorys z deckow nagle przestaje dzialac co prowadzi tylko do jednego - RESETU PROGRAMu...
Nie wiem, kombinuje juz 3 dzien... Prosze o pomoc, moze ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem.
Pozdrawiam.
Aha, za kazdym razem instaluje wizarda, jednak i to nie rozwiazuje mojego problemu.
robson197

Re: Mixvibes, Crossfader nie dziala

Postby adriano pinatto on 02 Jun 2009, 23:40

zdziałałeś coś?
ja też sie meczyłem przez całą imprezę podłączałem sprzęt :P bo wziąłem innego lapciaka. Problem miałem taki, że po poprawnym zainstalowaniu dwa deki wrzucał mi na jeden kanał w mikserze. Czyli jak pisałeś crossfader nie działa :)
Rozwiązałem problem w ten sposób, że odinstalowalem stery U46 i wywaliłem wszystko związane z mixvibsem i U46 z rejestru systemu (dodam ze instalacje mialem na dysku D i systemie XP zainstalowanym tez na D -na C mialem VISTE- ) nastepnie sciagnąłem stery ASIO4ALL, zainstalowałem, następnie zainstalowałem DVS i teraz pięknie mi wszystko śmiga. Polecam przerzucić sie na sterowniki ASIO4ALL
pozdrawiam
adriano pinatto

Postby Sylvester on 25 Jun 2009, 15:12

siema

moze to troche banalnie zabrzmi ale czestą tego przyczyną bywa iż playery maja ustwione wyjscia na ten sam kanal (ale nie poprzez Confifg Wizard, tylko poprzez pole wyboru bezposrednio na playerze)
U mnie np. bywa tak ze odpalam MV na zintegrowanej w lapku karcie zeby ulozyc playliste w pociagu jadac na bibe, potem odpalam kompa z podlaczona u46 ale na playerach pozostaje wybór że oba maja isc na wyjscie nr 1.... jeden klik na drugim playerze w polu OUT i po klopocie. jesli tego nie sprawdzaliscie, polecam ;]

pozdrawiam
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Postby adriano pinatto on 17 Jul 2009, 10:18

Tak to dziala!
Program sam sie przestawia na 1 kanał w obydwu playerach.
Jest jednak klopot z tym, bo czasami przejdzie na drugi a czasami nie... :/. Najczesciej przelacza sie ja kliknie sie od razu po zaladowaniu. Trzeba tez uwazac bo potrafi sam sie przelaczyc na 1 mimo ze przed chwila ustawiles 2 kanaly :)

Ja mam jednak klopot caly czas z jakoscia kodu czasowego
Bardzo trudno przestawic mi z 512 na 256
mimo ze na karcie wyswietla 256 to i tak dziala na 512 co zmniejsza mi jakosc kodu o 50%-70%
restartowanie kompa duzo nie pomagalo.
Dziala czasami przelaczanie z powrotem na 512, resetowanie programu i ustawienie na 256. Ta sama operacja ze zmiana na nizszy bitrate, czyli 128 nie dziala.
adriano pinatto

Postby robson197 on 01 Aug 2009, 12:09

WIesz ze nie doszedlem do przyczyny problemu? :D
Po prostu zrobilem to w ten sposob ze: poodlaczalem wszystkie kable, odinstalowalem oprogramowanie i zaczalem wdrazac to wszystko od podstaw. Byc moze przyczyna bylo zle przypiete okablowanie...
Co do Twojego problemu, to przeinstaluj drivery i soft, byc moze rowniez i Tobie pomoze. :)
robson197

Postby Sylvester on 03 Sep 2009, 14:36

@ Adriano pinatto:

uruchom config wizard i zaznacz "Enable MIXVIBES to change U46mkII settings" wówczas wybierając również z pozycji config wizard wartość latencji zmiany te "zapiszą się w sterowniku karty"

Pamiętaj także że latencja to nie jest jakość dźwięku - jest to opóźnienie z jaką działa interfejs i tak: im większa latencja tym większa reakcja programu na ruchy płytą z kodem czasowym.
Im mniejsza latencja tym szybsza reakcja ale też większe zużycie zasobów komputera co może skutkować dropami, czkaniem a w skrajnych przypadkach da masakrycznie fatalny dźwięk lub nie da dźwięku w ogóle.

Latencje ustawiamy eksperymentalnie - aby była możliwie niska ale by kom wyrabiał i nie "czkał" (;

Pozdr
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski