witamy wszystkich uzytkownikow mixvibes

Re: witamy wszystkich uzytkownikow mixvibes

Postby emdes on 23 Nov 2007, 17:15

OK, więc na 90% będą to KRK Rp6 lub 8'. Ta decyzja się raczej nie zmieni.
Z góry dzięki za pomoc.
emdes

Postby allado on 25 Nov 2007, 19:29

MAM PROBLEM z mixvibsem !!!

Jestem posiadaczem od tygodnia karty U46MKII oraz programu mixvibes. Posiadam dwa gramofony Reloop RP-4000 M3D oraz mixer Reloop RMX 20. Systemy ortofon dj-e. Jesli chodzi o komputer to jest to dość nowy i wyadaję mi sie dość wydajny laptop Toshipa satellite a200 ( Intel Core Duo 2.00 Ghz , 2550 GB RAM ) sys. vista 32 bit.

To teraz w czym polega mój proble.
A wieć tak sprzet rozpakowałem podłączyłem wszystko jak należy oczywiscie zaczałem instalować karte z dołączonymi sterownikami i zjażyłem iż niestety ,ale nie ma sterown do Visty. No i tu sie zaczeła moja przygoda miedzy innymi z tym forum. A wiec po nie dlugim wyszukiwaniu na goole znalażlem odpowdnie co do mojego systemu operacyjniego serwoniki ASIO4ALL 2.8 beta chyba ;) Instalacja przebiegła bezporoblemowo. Z pocztaku jakieś problemy z kalibracją ale juz po czasie wszystko było OK. No ,ale NIE wszystko. Zainstalowałem MixVibes'a i tu zaczyanaj sie schody do dzisiaj przezmnie nie do przejscia. Problem jest bardzo prosty. Nie wyobrażam sobie grania mp3 w mixie na jakiejkolwiek imprezie . Nie wiem co jest tego powodem ,ale program jest strasznie strasznie wolny . Nie ma wogole płynności . Strasznie sie przycina przy ładowniauu jakiejkolwiek mp3 nawet podczas zwykłegho odtwarzania zdarzy sie ,ze przytnie ,ale jesli mam popwiedzmy na jednym decku jakis kawałek chce wrzućić/ załadowac na drugi deck by wszystko ładnie zgrac to przy ładowaniu zawsze niemal jeszcze nie miałem tak by mi nie zacieło. Moje ustawienia sa niemal zgode z przykładowa konfiguracją opisana na tym Forum.
Kolejna sprawa jest ogromny bas ;) pod mixer podłączoną mam wierze z kótrej wychdozi naprawde ogromny bas.

Nie wiem nie jestem jakims technicznym w tych sprawach no ,ale co do sprzętu jaki posiadam to chyba nie moge sie czepiać . Wiem pewnie diabeł Twkwi w szczegółach . Być moze jest to prosta sprawa , ale wydajac 1300 zl na sprzęt z którego nie jestem zadowolony to jednak cos. A wiec szukam pomocy w WAs kochani.

Dziekuje i pozdrawiam. Na wszelkie pytania odpowiem
Pozdraiwam Adam.
allado

Postby Vester on 26 Nov 2007, 21:32

Witam, nie wiem jak admin czy ktos ale powoli zaczyna sie robic balagan takze moze na takie problemy osobne topiki zakladac by bylo przejzysciej..
@ emdes, krk rokit mają wejście na rca więc dwa osobne kabelki rca-rca meskie bedą git (uniknie się problemów impedancji i jakis innych faz z pradem ;)) ps. naprawfde fajne monitorki z tego co czytalem w recenzjach bo nie mialem okazji sluchac.. mysle ze robisz gut czojs ;]
@ allado
Czy na pewno masz wybrana opcje LOW GUI PRORITY w opcjach, ja czasem jak cos dlubie w mv i zapomne o tym to trace pol dnia rozkminy ze cos mv zamula ;)
Asio4All ta najnowsza jaka masz 2.8beta jest najlepszym wyjsciem jesli chodzi o viste, rozumiem ze w zakladce sound w opcjach jest wybrana wlasnie asio4all, ale i tak zeby byl panel i wogole u46 byla widziana w urzadzeniach to potrzeba by szla na sterowniku esi 1.16, jesli nie masz zainstalowanego sterownika esi 1.16, tylko np. masz sterownik mixvibesowy 1.0.26 to zrob tak:
W trybie awaryjnym odinstaluj w menederze urzadzen w urzadzeniach audio pozycje U46 (karta moze byc wylaczona i tak bedzie widziana na liscie), odinstaluj tez porty uniwersalnej magistrali szeregowej (czyli USB) one sie zaraz i tak same na nowo zainstaluja wiec spokojna glowa. Zrob restart z wyloczona/odlaczona U46. w normalnym trybie windowsa zainstaluj ESI 1.16, nastepnie zainstaluj asio4all. zrob restart ale juz z wlaczona i podlaczona u46. W asio4all wybierz usb audio device (czy u46 - bo nie pamietam jak asio4all widzi karte u46) jako enable zeby sie podswietlala na zielono, odpal mixvibes, zrob reset to defaults (w zakladce files), zrob config wizard (tez w tej samej zakladce) i wybierz asio4all jako driver karty. powinno pomoc. Tak wogole to vista jest dziwna a informatycy microsoftu udowodnili ze potrafia zrobic jeszcze glupszy system opreacyjny niz sobie to wyobrazamy, ja jak mialem do czynienia z vista+mixvibes to robilem nowego uzytkownika gdzie wszystko wylaczalem (karty sieciowe, realteka, bluetooth, wygaszacze, + dostosowanie wizualne dla najlepszej wydajnosci i uzycie planowania procesora wzgledem programow w tle (wtedy jest wiecej mocy dla sterownika obslugujacego u46 )
w kazdym razie najpierw sprawdz low gui priority ;)
co do tych basow to juz wogole czarna magia ale mam nadzieje ze jak zrobisz ten reset w mixvibesie to pomoze..
pozdr!
Vester

Postby allado on 28 Nov 2007, 13:49

wielkie dzieki !
Wieczorem wszystko sprawdze mogbyś sie do mnie odezwac na gg 8193468
allado

Postby keer on 30 Nov 2007, 18:58

Może by tak założyć jeden temat pt. PROBLEMY i tam pisać o tym co tu...

Ale póki co przedstawie mój kolejny problem... tym razem z kartą u46 mk2

Mianowicie, gdy chcę coś nagrać z vinyla, poziom sygnału jest tak wysoki, że wszystko wychodzi z przesterem. Gramofon podłączony bezpośrednio do input 1 i 2 z tyłu karty. Niestety nigdzie nie mogę zmniejszyc poziomu nagrywanego sygnału... ani w panelu sterowania, ani w szarym panelu karty. Ciągle jest to samo.... jakiś bezsens kompletny..

:help:
keer

Postby allado on 08 Dec 2007, 20:26

A wiec tak panowie.
Mialem dzisiaj chwilke czasu to wyjebalem sterowniki z tego MK oraz odinstalowalem mixvibes'a. Po czy wszystko zainstalowalem od poczatku ,ale już na innym porcie USB. Po pierwsze zainstalowalem sterowniki ASIO4ALL 2.7 ENG , pozniej MixVibes'a oraz strasze sterowniki do MK2 U46DJ_v1_0_16_XP2K(060307). Konfiguracja MixVibes'a przebiegła bez zaklucen idelanie skalibrowane gramofony (99%) . W Asio4All Seting ustawiłem ASIO buffer SIZE na 1024 , LAtency In - 32 samples , Out - 32 samples.

Wszystko pieknie fajnie bawiac sie MixVibsem zauwazelm ,ze juz sie nie tnie dziala stabilnie no ,ale jest jedno duze ALE . DZwiek jest przeogromnie tragiczny ;) trzeszczy ,mprzester basu ogolnie jakas kicha. Kombinowalem w ustawieniach karty zanizajac monitor glosnosci podglasniajac w mixerze to nic nie daje. Dzwiek jest poprostu tragiczny.

Pomocy gajs.
Z Góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Adam
allado

Postby Dj_Hen on 13 Dec 2007, 01:43

Siemasz allado czy Ty uzywasz Windows VSTA?

Jesli nie to odistaluj ASIO 4 ALL 2.7 i zostaw tylko U46DJ 1.0.16

Jesli uzywasz VISTA to odistaluj 1.0.16 i zostaw tylko ASIO 4 ALL (najlepiej wersje 2.8)

oba te sterowniki sie ze soba gryza!

Poki co sproboj ustawic bufor na latency na 196, albo 256! 1024 to duzo za duzo!
Glosnosc wejscia sygnalu ustaw tak zeby kolko nie wychodzilo poza ramke kalibracji, czyli w sterowniku 1.0.16 na pasku zadan wybierz wartosc 3 ; 4,5 dB

jesli nie pomoze ustawinie wtedy odistaluj wyzej wymienione sterowniki zgodnei z tym co pisalem w przpadku gdy masz VISTE :evil: lub starego dobrego XP :-)

oczywiscie daj znac jak sie powidolo pomoze to nam stworzyc pozniejszy support!

Pozdro
http://www.mixvibes.pl
http://www.myspace.com/dj_hen
djhen@mixvibes.pl
Mixvibes DVS PRO6 ver.6.394/MV7 Producer / U46DJ MK2 / AKAI MPD 16
Dell D600 Latitude
Pemtium M 1,6 Centrino 2MB Cache
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby keer on 14 Dec 2007, 12:33

Może by tak założyć jeden temat pt. PROBLEMY i tam pisać o tym co tu...

Ale póki co przedstawie mój kolejny problem... tym razem z kartą u46 mk2

Mianowicie, gdy chcę coś nagrać z vinyla, poziom sygnału jest tak wysoki, że wszystko wychodzi z przesterem. Gramofon podłączony bezpośrednio do input 1 i 2 z tyłu karty. Niestety nigdzie nie mogę zmniejszyc poziomu nagrywanego sygnału... ani w panelu sterowania, ani w szarym panelu karty. Ciągle jest to samo.... jakiś bezsens kompletny..

:help:
keer

Postby Dj_Hen on 19 Dec 2007, 15:40

jesli chcesz zmniejszyc poziom nagrywania u gory masz pasek na ktorym znajduje sie funkcja regulacji glosnosci nagrywania i dla poszczegolnych sygnalow mixvibes'a!
ta opcja nosi nazwe Volume Rack i jest to zolta kwadratowa ikonka na pasku zadan z 3 pionowymi suwakami.
tam wybierasz sobie glosnosc kazdego zrodla i poziom nagrywania kazdego zrodla!

jesli chodzi o temat PROBLEMY to juz niedlugo pojawi sie FAQ'u ze wszytskimi problemami, objasnieniami i rozwiazaniami! :good:
http://www.mixvibes.pl
http://www.myspace.com/dj_hen
djhen@mixvibes.pl
Mixvibes DVS PRO6 ver.6.394/MV7 Producer / U46DJ MK2 / AKAI MPD 16
Dell D600 Latitude
Pemtium M 1,6 Centrino 2MB Cache
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby keer on 21 Dec 2007, 16:19

ok.. Ale mi chodziło o zwykłe zgrywanie czegoś z vinyla za pomocą karty u46 mk2 do programu Sound Forge.. bez użycia programu Mixvibes. Swoją drogą nawet nie przeszło mi przez myśl nagrywanie sampli z gramofonu do mixvibesa, bo chyba o to Ci chodziło ??

Strasznie denerwująca sprawa z tym całym mixvibesem to niemożność odtwarzania czegoś np. z winampa, soundforge'a, cool edita itp. (ogólnie z programów obslugujących dźwięk) przy włączonym programie Mixvibes. Mega minus. Może da sie temu jakoś zaradzić ??
keer

PreviousNext

Return to Polski