MV DVS6- Kilka pytań

MV DVS6- Kilka pytań

Postby Acek on 06 Dec 2008, 15:45

Witam. Z góry przepraszam, jesli zadane przeze mnie pytania znalazły już rozwiązanie w innych tematach tego forum. Nie odnalazłem ich.
Od kilku dni pracuję na mixvibes DVS 6 i nurtuje mnie parę spraw.

1. W jaki sposób zbudować listę odtwarzania i zapisywać ją w programie? Tym samym, po co nam "media base"?

2. Próbowałem uaktualniać mixvibesa do wersji 7. Instalując update mixvibes "klonuje się" i instaluje jako drugi program. Po zainstalowaniu update'u nie współpracuje z u46dj mk2. System operacyjny do Vista.

3. W jaki sposób można przypisać cue pointy w utworze i swobodnie się w nich poruszać? Czy tak jak w serato, można kolejne punkty w utworze przypisać przyciskom mixvibesowego samplera (po update do wersji7)?

4. Ostatecznie, poszukuję opisu funkcji programu oraz rozpiski skrótów klawiszowych. Instrukcje, które oferuje strona mixvibes'a nie uruchamiają się a nie mam jej w zestawie.

Serdecznie dziękuję za poświęcony czas. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Acek

Re: MV DVS6- Kilka pytań

Postby Acek on 10 Dec 2008, 19:10

Wszystko rozgryzione. Po problemie
Acek

Re: MV DVS6- Kilka pytań

Postby Sylvester on 03 Sep 2009, 14:01

dla innych użytkowników informacje mogą byc przydatne

AD 1. Do normalnego korzystania z MixVibes (czyli z użyciem kodu czasowego) potrzebujemy tylko okna Media Base - tam łatwo możemy wyszukać utwory, poukładać je wg swoich kreteriów (BPM, ALBUM, WYKONAWCA, ITP ITP ITD). Media Base-y możemy zapisywać, możemy także w ostatniej wersji MV ładować je podczas grania (choć warto to dobrze przetestować nim zrobimy to grając na imprezie - jeśli nasz komp jest za słaby to ładując nowego media base-a może się coś z dek przyciąć)
Pole Playlist służy gdy chcemy aby program sam miksował muzykę, lub chcemy miksu dokonywać własnoręcznie ale utwory mają ładować się wg ustalonej wcześniej kolejności.. Z playlista korespondują przyciski z paska narzędzi na górze programu (w opcjach View musimy mieć zaznaczone pokazywanie się tegoż paska)

AD.2 Tak, nowy mixvibes instaluje się jako nowy program , można mieć jednocześnie np. wer. 6 i 7 ... pamiętajmy aby w windows ustawić (prawy klik-> właściwości-> otwórz za pomoca-> wybierz program z listy->mixvibes 7.x lub mixvibes Producer) właściwości plików MediaBase-owych MixVibes-a by klikając otwierały się od razu w najnowszej wersji programu

AD3. sampler a hotstarty to inna akcja - najlepiej stworzyc swój template do klawiatury i hot starty przypisać klawiaturze - osobiscie tak mam ustawione i jest git,,, można także korzystać z przycisków na górze po lewej stronie playera ale nie kazda skórka to ma (jest w domyslnj skorce od mv7.2 - Carbon Producer o ile pamiec nie myli mnie)....

AD 4 Instrukcje a także solidnie rozbudowany dział FAQ/Support na stronie MixVibes http://mixvibes.com/support/
Nie pomagam na Privie / No support by PM.
The rules are simple, no license key=no support!
Sylvester

Return to Polski