Średni czas bezawaryjnego grania DVS 6

Średni czas bezawaryjnego grania DVS 6

Postby 2rtelinio on 13 Apr 2008, 11:45

witam !!
tak dla orientacji nie wiem może mam zapchanego kompa ale nie sądze działa na nim oprócz MV antuwirus AVAST i program od grafiki jakiś tam intela format miałem w święta wielkanocne więc nie sądze że jest zamulony mam zapore ogniową którą przy grniu na MV zamykam...
Wczoraj grałem 2 godziny do południa 3 odziny wieczorem i wieczorem niestety po 2,5 h zaczeły się dziwne przycinki...
dla mnei porażka przy 1,6 Core duo i 1 GB ramu... tzn nie do końca bo grafika bierze 128 bo jest zintegrowana....
więc :
dla mnie czas bezawaryjnego grania na MIXVIBES wynosi 2 h :banghead:
czekam na wacze komentarze
pozdrawiam!!
2rtelinio

Re: Średni czas bezawaryjnego grania DVS 6

Postby Dj_Hen on 13 Apr 2008, 12:41

Siemasz!

przede wszytskim AVATS to jeden z :club: programow antywir! to ze nie masz go na pasku zadan nie znaczy ze on nie dziala i nie skanuje dysku w tle caly czas!

Czy masz zaistalowana karte graficzna? (sterowniki do karty graficznej)

jesli grasz z MV wylaczaj polaczenia sieciowe (wi-fi i te na kablu tez.. wejdz w polaczenia sieciowe i prawym klawiszem myszy zrob "wylacz" swoje polaczenia!)

Jesli nic nie pomaga odinstaluj sterowniki karty dzwiekowej u46dj z PANEL STEROWANIA - DODAJ USUN PROGRAMY - U46DJ
i zaistaluj sterownik ESI U46DJ 1.0.16 lub mozesz sprobowac najnowszy 1.034 !

daj znac jak poszlo
http://www.mixvibes.pl
http://www.myspace.com/dj_hen
djhen@mixvibes.pl
Mixvibes DVS PRO6 ver.6.394/MV7 Producer / U46DJ MK2 / AKAI MPD 16
Dell D600 Latitude
Pemtium M 1,6 Centrino 2MB Cache
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Postby mick-o-why on 16 Apr 2008, 23:17

Witam Was.
Mam zdaje się podobny problem - powiedzcie mi czy udało się go rozwiązać?
Mój komputer wydaje się spełniać warunki minimalne a pomimo to o mały włos narobiłbym sobie obciachu na imprezie... ze juz nie powiem że szlag mnie trafia bo od dwóch tygodni nie mogę usunąć tego błędu.
- zrobiłem format - nic to nie dało
- zainstalowałem czysty system + mixvibes - nic to nie dało
- zainstalowałem system na drugiej partcji + mixvibes - nic to nie dało
- zainstalowałem zmieniając system plików na fat32 - nic to nie dało....
- zmieniałem sterowniki...
- jestem BEZSILNY...

mam 1,8GHz proc AMD i 1254 ram.... to chyba coś tu nie halo skoro mi przycina
jest sposób?
mick-o-why

Postby 2rtelinio on 20 Apr 2008, 12:39

narazie jestem w BDG na studiach sprzęt w domu jest jak wróce na weekend majowy to dam znać ema !!
2rtelinio

Postby mick-o-why on 20 Apr 2008, 16:49

Ciekawy jestem czy komuś uda się odtworzyć mój problem i w jakiś sposób zaradzić.
Nie mogłem już dłużej czekać więc postanowiłem zmienić procesor na firmę Intel (wymiana notebooka).
Powiem tylko że śmiga jak należy ...

Ale dobrze by było opracować jakieś info - podejrzewam iż to właśnie kwestia producenta podzespołów - opiszcie proszę czy podobne problemy zdarzały się na procesorze AMD - wtedy odpowiedź będzie jasna.
Jak widać w poprzednim poście zrobiłem wszystko aby odchudzić system - od zmiany sterowników aż po zmianę systemu plików z NTFS na FAT32, umieszczanie plików mp3 (przeanalizowanych i zapisanych do Mediabase)na tej samej partycji aż po warianty instalacji systemu XP Home i Pro.

Problem rozwiązał mój portfel :idea: szkoda że nie logika... :dizzy:

Pozdrawiam i czekam na komentarze.
mick-o-why

Postby 2rtelinio on 01 May 2008, 02:22

joł !!
własnie skończyłem grać... grąłem 3 godziny (mix+skreczing) i nie robiłem żadnego reinstala formata itp. a mam już troche lapta zawalonego i ku memu zdziwnieu działał ok ... :-D: a wyłączyłem na pasku wszystkie połączenia sieciowe dokładnie 2 jedno bezprzewodowe i jedno kabel + wyłączyłem zapore ogniową i odinstalowałem Avasta hehe ;-) :P a i wyłączyłem jeszcze sterownik od karty graficznej bo też się pojawiał... no i jakoś hula zobaczymy co będzie jutro... bo będzie 2 dzień testów ;p mam nadzieję że już nie będe musiał nic pisac w tym temacie... pozdro !!

jedna moja rada kombinujcie na wszystkie sposoby (zmiana sterów zakańczanie nie potrzebnych procesów które zajmują pamięć kompa) i nie poddawajcie się ;-)
jouł
2rtelinio

Postby aniolhc on 04 Nov 2008, 18:31

mi np dzisiaj po tygodniu dzialania program wyskoczyl z tekstem ze sygnal z igly jest za slaby, kombinowalem kombinowalem, nic nie pomagalo, w koncu zainstalowalem na nowo soft i jest wszystko ok? od czego to moze byc?
aniolhc

Return to Polski