Sprzęt... denonki =)

Sprzęt... denonki =)

Postby kokein on 26 Nov 2007, 13:03

Witam Was serdecznie,

Jakiś czas temu przesiadłem się z LP'ków na CD'ki (koniec zawodowego grania i oszczędność miejsca w domu =] )
Na chwilę obecną posiadam zestawik Denonków 2x DN-S1000 + 1x DN-X100 , musze przyznać, że bardzo przyjemnie się na nich gra =)
Nadszedł czas żeby wyeliminowac płytki CD i przesiąść się na inny nośnik (tutaj myślę o notebook'u).
Mam notka: Maxdata 4100IW, (baza Asusa), XP Sp2, Intel Centrino Mobile 1,74Ghz i 1gb ramu. Dzwiękiem zarządza Realtek HD Audio.

Pytanie mam następujace:

Czy taką konfiguracja wystarczy na płynne działąnie U46 + DVS'a?
Interesuje mnie zakup dobrego kontrolera tego typu i szczery sens zakupu Rano Sarato Scratch live?! Czy potrzeba?
Jaka jest ich główna róznica? - poza cena o/c ;)

Pozdrawiam, Miki
----------------------------------------------------------------------
| kkn | kokein.pl
kokein

Re: Sprzęt... denonki =)

Postby Dj_Hen on 28 Nov 2007, 21:43

Spokojnie wystarczy taki sprzet!

Pamietaj tylko zeby grac zawsze na zasilaczu a nie na baterii, dlatego ze procesory Mobile w celu oszczedzania baterii opnizaja predkosc taktowania procesora i z 1,7 moze Ci sie zrobic 0,8 :-P

Do programu oczywiscie dostajesz wszytskie kable i plyty CD z kodem czasowym!

Kalibracja plyt CD z kodem czasowym jest prosta latwa szybka i bezbolesna i Quality podczas grania zawsze jest 100% wiec nie bedziesz mial zadnych problemow <chyba ze poryszesz plyty!!>

Jak juz nabedziesz to napisz pomozemy Ci z konfiguracja chociaz tutaj wszytsko wyglada normlanie jak przy vinylach tylko na karcie U46DJMK2 wybierasz LINE i w ustawieniach tez sygnal LINE

Pozniej juz tylko smigasz!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cool:
http://www.mixvibes.pl
http://www.myspace.com/dj_hen
djhen@mixvibes.pl
Mixvibes DVS PRO6 ver.6.394/MV7 Producer / U46DJ MK2 / AKAI MPD 16
Dell D600 Latitude
Pemtium M 1,6 Centrino 2MB Cache
1GB RAM
80 GB HD 5400rpm
RADEON 9000 32MB
Dj_Hen

Return to Polski