Problemy z konfiguracją i podłączeniem wszystkiego

Problemy z konfiguracją i podłączeniem wszystkiego

Postby keer on 05 Oct 2007, 16:54

Mam kilka problemów z tym sprzętem tzn. u46 mk2:

Gainy na karcie nie działają.. powinny chyba regulować sygnał z inputów, ale tak się nie dzieje mimo tego, że karta jest nowa (kupiona w poniedziałek) :-? A może te Gainy są do wejść MIC i Hi-Z ??

Druga sprawa: Na jednym z decków mam ciągle quality na poziomie ok. 70% przez co ten deck troche muli przy beat jugglingu i skreczu. Gdy wykonuje na nim szybsze ruchy płytą, dźwięk jak by się cofa na vinylu i ucieka spod ręki co uniemożliwia jakieś sprytniejsze kombinacje. Sprawdzałem kable od tego gramofonu i są w porządku, zamieniałem także systemy i montowałem do niego ten z drugiego gramofonu, na którym quality jest zwykle na 100% i na którym wszystko dobrze śmiga. Mimo zmiany systemu dalej jest na nim 70%. Zauważyłem, że im bliżej igła jest środka płyty, tym jakość siesię zwiększa ... :blink:
Czy wysokosć quality moze być odpowiedzialna za to uciekanie dźwięku na jednym z gramofonów czy jest to raczej wina komputera ??
trzeci problem (chyba największy póki co): Oba gramofony grają na tym samym kanale w mixerze chociaż wszystko podłączyłem zgodnie z tematem Hena o konfiguracji. Co za tym idzie oba kanały tną się jednocześnie przy użyciu crossa. Dłubałem w ustawieniach (Options -> Sound -> ASIO Setup -> Audio Output) i próbowałem już chyba wszystkich kombinacji, żeby były na oddzielnych kanałach na mixerze.. Niestety nie udało mi się. Jak odłączam z tyłu karty kable z outpu 3 i 4 (czyli prawy gramofon) to nic się nie dzieje.. dalej wszystko gra.. Po prostu z output 1 i 2 z karty wychodzi sygnał z dwóch gramofonów. Pewnie to kwestia złej konfiguracji i jakiegoś mojego niedopatrzenia choć sprawdząłem wszystko już kilka razy.

Gramofony to technicsy 1210 m3d a systemy to m44-7. Komputer to athlon 64 3200+ (ok. 2ghz), 512 ramu, radeon Xpress 1250. KOmp jest stacjonarny i dość mocno zaśmiecony.

Podłączone mam wszystko w ten sposób (prawdopodobnie standard):

Lewy Gramofon:
Karta - Input 1 i 2
Output 1 i 2

Prawy Gramofon:
Karta - Input 3 i 4
Output 3 i 4

Jestem świeży w tym temacie.. sprzet mixvibesa mam od środy, więc prosze o wyrozumiałość ;-)

:help:

P.s. Założyłem nowy temat, ponieważ w innym temacie, w którym pisałem nikt nie odpowiadał.. Nie wiem czy to przez to, że nikt nie zaglądał do tamtego tematu czy przez to, że tego forum nikt nie odwiedza.

Kto ma chwile, żeby mi pomóc niechaj pisze na gg: 7411290
keer

Re: Problemy z konfiguracją i podłączeniem wszystkiego

Postby keer on 06 Oct 2007, 02:06

Dobra.. problem z graniem dwóch decków na jednym kanale w mixerze rozwiązany .. Wystarczyło przełączyć na skinie LCD "Out" .. Na obu było 1 ... Taka głupia błachostka :banghead:

Teraz wreszcie śmiga jak trzeba :-D:

Denerwuje mnie tylko jedna rzecz... Przy jakimś uzi lub scribblesach jawnie ucieka dźwięk spod ręki.. Czy to może byc wina słabego kompa ?? Ma ktoś tak ?? Na obu deckach to występuje.
keer

Re: Problemy z konfiguracją i podłączeniem wszystkiego

Postby halved on 06 Oct 2007, 10:17

zobacz filmik netika/troubla z london plaza, który byl umieszczony na youtube przez jazz-gaha, netikowi tez czesto ucieka:D
halved

Return to Polski