Witam,
posiadam taki kontroler,ale w ustawieniach nie mam go na liście. Po podłączeniu widnieje na pasku nad listą urządzeń

po zaznaczeniu ACTIVATE mam taki komunikat:

Skorzystałem z poradnika przypisywania klawiszy,ale nie potrafie sobie z tym poradzić od momentu najechania kursorem na wybrany klawisz w Mixvibes. Przykładowo najeżdżam na CUE i na kontrolerze reloopa wciskam CUE,lecz nic się nie dzieje. Oczywiscie mam aktywowaną opcje Learning'u.
Może ja to źle po prostu zrozumiem i źle to robie.
Prosiłbym o jakiś gotowy plik tego mappingu, jeśli ktokolwiek posiada. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w skonfigurowaniu urządzenia.
W razie czego moje gg: 407130
Korzystałem z tego opisu:
Uczenie komend i mapowanie twojego kontrolera MIDI
Teraz musisz uzupełnić nowy plik konfiguracyjny komendami MIDI, można to zrobić ręcznie wpisując informacje do edytora plików konfiguracyjnych MIDI Mixvibes (Preferences>Options>zakładka MIDI). Ta metoda może być bardzo efektywna ale zajmuje dużo czasu. Na szczęście Mixvibes posiada tryb uczenia się komend i automatycznego zapisywania pożądanej akcji do pliku konfiguracyjnego - „MIDI Learn”.
W tym dziale przyrzymy się właśnie „MIDI Learn”.
Mamy dwie opcje dla trybu uczenia się komend MIDI. Możesz je odszukać nawigując do Preferences>Learning. „Enable” aktywuje tryb „MIDI Learn”, zaznaczając „Permanent” włączysz zapisywanie nauczonych komend do pliku konfiguracyjnego.
Wybierz „Permanent”, a później „Enable” (lub przyciśnij kombinację klawiszy Ctrl+Shift+L), żeby włączyć tryb nauki komend MIDI. Jesteś gotowy, żeby zacząć uczyć Mixvibes komend MIDI.
Do demonstracji użyję samplera Mixvibes, jednak nauka poleceń dotyczących pozostałych opcji działa tak samo. Sampler jest najbardziej odpowiedni do sprzętu którego użyję do demonstracji.
Uczenie guzików; Wybierz pierwszy pad samplera najeżdżając na niego kursorem myszki i zostawiając go w miejscu na dwie sekundy, kiedy Mixvibes będzie gotowy, żeby otrzymać polecenie MIDI od twojego kontrolera pad zmieni kolor na srebrny. Kiedy pad będzie już podświetlony na srebrno, naciśnij pierwszy pad na swoim sprzęcie (tylko raz) i to wszystko, komenda nauczona! Powtórz powyższe kroki dla tylu padów ile tylko chcesz zaprogramować.
Uczenie pokręteł i suwaków: Wybierz suwak głośności w samplerze Mixvibes poprzez umieszczenie nad nim kursora myszki przez dwie sekundy, kiedy Mixvibes będzie gotowy, żeby otrzymać polecenie MIDI od twojego kontrolera suwak zmieni kolor na srebrny. Kiedy suwak będzie podświetlony na srebrno, porusz suwakiem/pokrętłem powoli do maksymalnej wartości w lewo/dół i w prawo/górę. Powtórz powyższe kroki dla pokręteł i suwaków które chcesz zaprogramować/nauczyć, wszystkie uczy się w ten sam sposób jednak suwak od pitch/MT/Key działa w sposób odwrócony (poruszanie w dół/lewo suwakiem/pokrętłem na sprzęcie porusza elementem w górę/prawo na ekranie).