by jakubgadek on 10 Aug 2010, 22:42
Mam już trochę Mixvibes i nie było z nim problemów.
Ale od jakiś 2 miesięcy zaczęły się dziać dziwne rzeczy.
Mam oczywiście najnowszą wersję DVS.
Gram z gramofonów i podczas uruchamiania install wizard'a zaczyna się dziać dziwna rzecz.
Jak przechodzę sobie przez poszczególne etapy i dochodzę do momentu, gdzie mam wybór latencji - u mnie tego okna nie ma a Mixvibes pisze, że dla mnie najlepsza będzie latencja 5 ms.
Nie mam możliwości zmiany tego na 1ms, 3 ms itd - ta informacja o latencji 5 ms wyświetla się u góry a na ekranie nie mam żadnych możliwości zaznaczenia czegokolwiek oprócz wstecz, dalej i anuluj (te na dole).
Reszta instalacji przebiega bez zarzutów.
Jak już zrobię kalibrację winyli zaczyna się następna dziwna rzecz.
Otóż moje vinyle nie utrzymują kodu czasowego w jednym miejscu.
Jak gramofon się nie kręci to na każdym z gramofonów kod czasowy chodzi wstecz i wprzód o tysięczne części sekundy - tak jakbym robił minimalny skrecz - ale wtedy płyta się nie rusza i gramofon nie działa.
Następna rzecz to taka, że jak włączam tryb absolute - idealna symulacja winyla - to po około 4 minutach na każdym utworze dźwięk się przymula na około 0,5 sekundy - tak jakby igła była bardzo zabrudzona i kod czasowy by się gubił. Igły mam nowe (1 miesiąc) a oba gramofony są w 100 % sprawne.
Jak włączę tryb relative to ten problem nie występuje.
Również dziwna rzecz to to, że jak gram jakiś utwór w Mixvibes to na oknie, gdzie pokazuje mix jeden utwór nie "przewija" się płynnie tylko co jakiś czas ma takie zrywy - jakby tracił człowiek równowagę co jakiś czas - występuje to na obu deckach.
Mam też problem z instalacją najnowszego sterownika do karty U46 (sterownik 3.0) - nie chce mi on wykryć karty jak podczas instalacji trzeba ją podłączyć.
Config report wrzucę jutro.
Co może powodować takie działania ?
Czy może vinyle są już zużyte - ale na moje oko są w porządku.
Co możecie doradzić by tym problemom zaradzić ?
PS System mam świeży (Win XP) oraz DVS 7.